Crna hronika

Tužilaštvu naloženo da omogući uvid u predmet ubistva Bećirovića

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović donio je rješenje kojim je naložio Višem državnom tužilaštvu da omogući advokatu Branislavu Lutovcu, koji brani Danilovgrađanina Marka Šaranovića, osumnjičenog za ubistvo budvanskog biznismena Dragana Bećirovića, uvid u spise predmeta i da ih kopira.
Tužilaštvu naloženo da omogući uvid u predmet ubistva Bećirovića
Portal AnalitikaIzvor

Lutovac je u petak dostavio zahtjev sudiji za istragu, koji je u rješenju ocijenio da je Viši državni tužilac zanemario odredbu Zakonika o krivičnom postupku, koja propisuje da branilac ima pravo da razmatra i kopira spise predmeta i da mu je u ovom predmetu neosnovano uskratio to pravo.

- Po mišljenju sudije za istragu u ovom predmetu nema zakonskih utemeljenja koja bi spriječila pravo branioca na razmatranje i kopiranje sudskih spisa – kazao je Lutovac.

Lutovac je prošle sedmice javno reagovao optužujući tužilaštvo da je njegovom klijentu uskratiulo pravo na odbranu ne dozvoljavajući im uvid u spise predmeta. On je tada kazao da ne shvata zašto im tužilac uskraćuje to pravo kada tvrde da imaju dokaze protiv Šaranovića.

Dragan Bećirović ubijen je 10. aprila 2011. godine oko tri sata iza ponoći, ispred zgarde u kojoj je živio u Budvi. Policija je 22. januara uhapsila Danilovgrađanina Marka M. Šaranovića (30) osumnjičenog da je ubio Bećirovića. Okrivljen je da je sa još jednim muškarcem, koji nije identifikovan, dobio zadatak da pretuče biznismena. On je, u tuči, međutim, potegao pištolj i pucao. Bećirović je ranjen u noge i ruku, a koban je bio metak koji je oštetio aortu, usljed čega je Bećirović iskrvario. On je teškim  povredama podlegao na putu do bolnice.

Osim Šaranovića, tada je uhapšen i njegov sugrađanin Milan Bulatović (32) koji je osumnjičen za prikrivanje i pomaganje okrivljenom za ubistvo. On se policijskom prijavom tereti da je imao zadatak da angažuje batinaše za prebijanje Bećirovića. Nakon saslušanja kod tužioca pušten je da se brani sa slobode.

I Šaranović i Bulatović negirali su da su umiješani u ovaj zločin.

Istražitelji nijesu saopštili da li imaju podatke po čijem je nalogu Bulatović angažovao batinaše, kao i koji je motiv ovog zločina.

Iz policije su, na vanrednoj konferenciji za novinare organizovanoj nakon hapšenja osumnjičenih za ubistvo Bećirovića, kazali da imaju čvrste dokaze protiv osumnjičenih.

Porodica Bećirović nije se oglašavala nakon hapšenja osumnjičenih.

Portal Analitika