Svijet

(VIDEO) Bivši direktor MMF-a napadnut pred sudom

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan danas je na sudu u Lilu negirao krivicu u slučaju podvođenja za koje se tereti, javlja list "Irish Mirror".
(VIDEO) Bivši direktor MMF-a napadnut pred sudom
Portal AnalitikaIzvor

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda optužen je da je od 2008. do 2011. u Lilu, Parizu, Briselu i drugim gradovima organizovao veliki broj zabava sa prostitutkama.

Stros Kan, inače 65-godišnjak, kazao je da je "veoma rijetko učestvovao na orgijama" i da na njima nije bilo "raskalašenih činova". Istakao je da nije znao da su djevojke na zabavama plaćene da budu tamo.

"Optužba to pokušava prikazati kao redovnu aktivnost, ali istina je da se to događalo tek četiri puta godišnje", rekao je on.

 

 Uoči današnjeg ročišta, dok se Stros Kanovo vozilo približavalo zgradi suda, tri aktivistkinje Femena skočile su na automobil. Policija ih je udaljila od vozila, a one su cijelo vrijeme vrijeđale optuženog. Ukoliko bude osuđen, Stros Kanu prijeti zatvorska kazna u trajanju do 10 godina, kao i plaćanje finansijske kazne od 1,1 milion funti. 

(index.hr)

Portal Analitika