Muzika

Clean Bandit i Roni Size Reprazent slave 15. rođendan Exit-a!

Autori zvanično najvećeg evropskog hita prošle godine, britanski sastavClean Bandit, na zahtjev mnogobrojne publike nastupiće 9. jula na glavnoj bini Exit-a! Pjesma „Rather Be“, sa kojom su u nedelju osvojili Grammy nagradu za najbolji denshit, proglašena je najviše strimovanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov „Happy“!Iste večeri 15. rođendan festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi obilježiće jedan od njegovih muzičkih „osnivača“, Roni Size. Ikona drum’n’bass muzike nastupiće uživo uz kultnu supergrupu Reprazent i tako otvoriti listu izvođača za ovogodišnji X-Bass program, koji Exit realizuje u saradnji sa globalnim muzičkim brendom UKF. Nova velika dubstep zvijezda Zomboy 12. jula nastaviće tamo gdje je prošle godine Skrillex postavio ljestvicu visoko, a program glavne bine iza ponoći pojačaće i jedna od vodećih dama bass muzike Hannah Wants.
Clean Bandit i Roni Size Reprazent slave  15. rođendan Exit-a!
Portal AnalitikaIzvor

Clean Bandit – Rather Be:https://www.youtube.com/watch?v=m-M1AtrxztU

 

Clean Bandit debituju 2012. godine sa singlom „A+E“ na simboličnom 100. mjestu britanske liste singlova, da bi već iduće godine sa hitom „Mozzart’s House“ stigli među20 najboljih! Pjesma „Rather Be“, sa kojom je ovaj kvartet iz Kembridža osvojio cijeli svijet, i zvanično je jedan od deset najvećih svjetskih i najveći evropski hitprošle godine, čiji spot bilježi preko 220 miliona pregleda na sajtu YouTube! Na servisu Shazam je među pet najtraženijih pjesama svih vremena, a uz dodatne brojke sa servisa Spotify, Deezer, Napster iGoogle Play, ova pjesma je proglašena najviše strimovanom u 2014. godini, ostavivši iza sebe čak i Pharellov „Happy“! Za multi-platinasti uspjeh, zaslužan je i zavodljivi vokal Jess Glynne, kojapjeva i na aktuelnom hit singlu „Real Love“, čiji spot su uradili fanovi, poslavši bendu snimke na kojima se ljube.Visoko kotirani na listama bili su i ostali singlovi sa albuma „New Eyes“, pa su tako „Dust Clears“, „Extraordinary“ ili „Come Over“ izazivale horske reakcije na festivalima kao što su Glastonbury ili Reading. Posle osvojene Grammy nagrade za najbolji dens hit gdje su iza sebe ostavili Disclosure i Mary J. Blige, Clean Bandit sanestrpljenjem iščekuju dodelu BRIT nagrada gdje su nominovani za najbolji britanski bend, rame uz rame sa Coldplay, što najbolje svjedoči o popularnosti sastava sa vrha aktuelne liste želja publike Exit festivala.

 

Roni Size & Reprazent – Live In Concert at Bristol:https://www.youtube.com/watch?v=F9JuajBjyP0

 

Sve se poklopilo za veliku proslavu 15. festivalskog izdanja, kada je u pitanju jedan od zaštitnih simbola i prvih ambasadora Exit-a u svetu – veliki Roni Size! Prva noć ovogodišnjeg festivala, na mjestu gde je sve počelo, sa ponovo okupljenim bendom Reprazent, uoči njihovog novog albuma i prvog poslije 15 godina, znakovi su više nego dovoljni za istorijski trenutak na tvrđavi. Predvođeni Ronijem, muzičkidoajeni Dynamite MC, Onalee, Si John, Dave Amso, Jay Vilcox i Danny Cox, ponovo ukrštajukreativnost u jednom od najuticajnijih elektronskih sastava svih vremena, za nastup na tvrđavi koji najbolje najavljuje naslov albuma „Do It For The Masses“!

 

Zomboy – The Outbreak Album Tour:https://www.youtube.com/watch?v=W9lNbS71nC0

 

Ovogodišnji X-Bass nastavlja niz najtraženijih imena, a posle Skrillexa, ove godine opravdano prisutan na Exit-u je mladi producent i DJ Zomboy! Milioni fanova na društvenim mrežama uz aktuelni album „The Outbreak“, cementirali su zvjezdani status 25-godišnjeg partimejkera iz Engleske, odakle je ljetos napravio prekookeansku invaziju, svirajući od Argentine do Holivuda. Prije nego što tvrđavu zaspe najsvežijim bass setom, praćen spektakularnim vizuelnim efektima, Zomboy sprema novi pohod na panameričke festivale, kao zagrijavanje za premijerni nastup na Exit-u.

 

Hannah Wants & Chris Lorenzo – Rhymes: https://www.youtube.com/watch?v=HlwvWRcPVTw

 

Uz rezidenturu na BBC Radio 1, redovne nastupe u superklubu Amnesia na Ibici u okviru „Together“ noći koje vode Chase & Status, te planetarni plesni hit „Rhymes“, Hannah Wants danas je najtraženija dama bass muzike. „What Hannah Wants“, kako je naslov aktuelne turneje, saznaćemo 12. jula na X-Bass preuzimanju glavne bine Exit festivala.

 

 

ULAZNICE

 

Ulaznice za drugo izdanje Sea Dance festivala mogu se kupiti po novoj cijeni od 29,99 eura, što je čak 50% popusta u odnosu na redovnu cijenu. Broj ulaznica po ovoj cijeni je ograničen!

Ulaznice za EXIT festival se mogu naći po cijeni od 58 eura. Jedinstvena ulaznica za više od deset dana Exit Avanture može se nabaviti za samo 69 eura.

 

Ulaznice se mogu kupiti posredstvom Gigstix prodajne mreže, u svim gradovima širom Crne Gore. Spisak maloprodajnih objekata u kojima se mogu nabaviti ulaznice za SEA DANCE i EXIT festivale dostupan je na zvaničnom sajtu festivala, www.seadancefestival.me

Paketi koji pored ulaznica sadrže prevoz i smještaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Portal Analitika