Abiznis

Za novi terminal aerodroma Tivat 20 miliona eura

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković u prisustvu predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Đulija Morena i Radoslava Ralevića, potpisao je mandatno pismo, čime su zvanično počeli pregovori o kreditiranju projekta izgradnje novog terminala na aerodromu Tivat, rulne staze, manevarskih površina i stajanke za avione.
Za novi terminal aerodroma Tivat 20 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Očekuje se kreditna podrška od 20 miliona eura, a značajno je naglasiti da EBRD nije tražio garancije Vlade, s obzirom na kredibilitet Aerodroma i dosadašnju uspješnu saradnju.

Predstavnici EBRD su najavili da će najvjerovatnije za tri sedmice biti objavljen tender za odabir konsultanta za čiji je angažman novac već obezbijeđen.

Na taj način je otvoren novi ciklus investicija na Aerodromima Crne Gore koji je isključivo usmjeren na aerodrom u Tivtu i koji za rezultat treba da ima novu, modernu i sadržajima bogatu terminalnu zgradu, kao i brojne nove sadržaje na manevarskim površinama za avione. Budući razvoj tivatskog aerodroma, na taj način će, između ostalog i u potpunosti i adekvatno pratiti i izgradnju velikih turističkih projekata na crnogorskom primorju.

Podsjećamo, Bord direktora Aerodroma Crne Gore krajem prošle godine je usvojio mandatno pismo, Vlada ga je krajem janara prihvatila, pa su se nakon današnjeg potpisivanja tog dokumenta, stvorile sve formalno pravne pretpostavke da počne procedura kako bi što prije bio potpisan ugovor o kreditiranju.   

Portal Analitika