Politika

LAZOVIĆ: Izbor tri nova ministra očekujem u martu

Potpredsjednik crnogorske vlade Vujica Lazović kazao je da očekuje da će tri nova ministra biti izabrana na prvoj sjednici Skupštine u martu, prenosi agencija Mina.
LAZOVIĆ: Izbor tri nova ministra očekujem u martu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U Vladi su upražnjena mjesta ministara prosvjete, zdravlja i kulture, pošto su Slavoljub Stijepović, Miodrag Radunović i Branislav Mićunović podnijeli ostavke.

Lazović je, odgovorajući na pitanja novinara, kako komentariše to što dugo vremena Vlada funkcioniše bez tri ministra, rekao da računa da će to pitanje biti riješeno u narednih dvadesetak dana.

“Očekujem da na prvoj martovskoj sjednici budu izabrana tri nova ministra. Za sada imamo druge ljude koji su spremni i od Vlade ovlašćeni da koordiniraju radom tih ministarstava”, kazao je Lazović, nakon konferencije povodom Dana sigurnog interneta.

Upitan kada će biti potpisan aneks koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista, Lazović je rekao da nema ništa novo o tome da saopšti.

“Aneks sporazuma je trebao da predstavlja neku vrstu unaprjeđenja koalicionih odnosa. Ukoliko se aneks ne potpiše, ostaje na snazi osnovni sporazum po kojem ćemo funkcionisati do kraja mandata ove Vlade”, naveo je Lazović.

Portal Analitika