Abiznis

Polonski dobio spor na sudu u Moskvi

Ruski biznismen, Sergej Polonski dobio je spor pred moskovskim Apelacionim sudom, vođen između njegove kompanije Potok, nekadašnje Mirax grupe i bivše partnerske firme ZAO FCSR sa kojom je zajednički gradio stambeni kompleks Kutuzovska milja u Moskvi, prenosi Mina biznis.
Polonski dobio spor na sudu u Moskvi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pravna zastupnica Polonskog, Dragana Vojinović saopštila je da je protiv njega u Moskvi pokrenut krivični postupak i raspisana potjernica zbog optužbe za navodnu prevaru kupaca.

Tada je, kako je kazala, Polonski napustio Rusiju i privremeno se nastanio u Kambodži, kako bi sa slobode mogao da se bori i dokaže svoju nevinost.

“Nakon dvogodišnjeg procesa, Polonski je odlukom Apelacionog suda krajem prošle godine oslobođen optužbe, a kompanija ZAO FCSR i njeni vlasnici Petar Ivanov i Arkadij Rozenberg obavezani da mu isplate odštetu od 2,2 milijarde rubalja, zbog nezakonitog preuzimanja projekta”, rekla je Vojinović agenciji Mina-business.

Polonski je i pred londonskim sudovima pokrenuo postupke protiv bivših partnera koji su mu, kako je navela, oteli imovinu.

Prema njenim riječima, na osnovu dokumentacije i nespornih dokaza neki od sporova su već riješeni u njegovu korist, vraćanjem oduzete imovine.

“Uspješno okončani sporovi u Londonu i Moskvi ponovo su dali krila nekad najmlađem ruskom milijarderu koji je povraćena sredstva odmah počeo da ulaže u najavljene projekte izgradnje turističkih kompleksa i centara za rehabilitaciju invalidne djece u Kambodži, čija je vrijednost oko milijardu dolara”, kazala je Vojinović.

Prema njenim riječima, domaćoj javnosti je poznato da je Polonski bio jedan od prvih i najvećih investitora i promotera Crne Gore kao turističke destinacije.

On je, kako je kazala, projekat Astra Montenegro i Crnu Goru predstavljao na najvećim turističkim sajmovima od Kana do Moskve.

 “S obzirom na to da je pred londonskim i moskovskim sudovima dokazao svoju nevinost i ispravnost, Polonski vjeruje da će i u postupcima koje su njegovi pravni zastupnici pokrenuli pred crnogorskim sudovima doći do istine i utvrditi ko je i na koji način preuzeo njegov projekat”, rekla je Vojinović.

Portal Analitika