Društvo

Završena studija za samostalnu opštinu Petrovac

Ministarstvu unutrašnjih poslova trebalo bi uskoro da stigne studija sa inicijativom za samostalnu i uređenu opštinu Petrovac. To je Anteni M kazao član Inicijativnog odbora i načelnik Sekretarijata za finansije u Budvi Mihailo Đurović.
Završena studija za samostalnu opštinu Petrovac
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Potrudili smo se da studiju sačinimo u skladu sa važećim  pravilnikom, zahtijevala je dosta posla i konačno je završena. Trenutno pripremamo tekst za štampu i očekujem da će ako ne ove onda naredne sedmice zajedno sa inicijativom građana dokument biti predat MUP-u odnosno da će ući u proceduru razmatranja", kazao je Đurović.

Upitan da li očekuju pozitivan odgovor MUP-a, Đurović kaže da procijenjeni fiskalni kapacitet po stanovniku toga područja daleko prevazilazi bilo koju drugu lokalnu samoupravu u Crnoj Gori.

"E sad, ako Ministarstvo bude cijenilo neke druge okolnosti tu možemo eventualno ući u neke probleme. Imajući u vidu ono što smo pripremili, dokumentaciju o potencijalima toga područja, razvoju infrastrukture, poslovnog ambijenta, istorijskom nasljeđu, povezanosti sa ostalim gradovima, ja čvrsto vjerujem da je to pozitivan put za lokalno stanovništvo", zaključio je Đurović.

Portal Analitika