NATO

Bundestag je zadovoljan napretkom u poglavljima 23 i 24

Među članicama Evropske unije (EU) ima zamora od proširenja ali opterećenost Unije sopstvenim problemima ne može uticati na dinamiku integracija, koja je veoma bitna za Balkan, ali i za EU i NATO, ocijenio je u intervjuu Pobjedi predsjednik Odbora za evropske poslove Bundestaga, Ginter Krihbaum.
Bundestag je zadovoljan napretkom u poglavljima 23 i 24
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Crna Gora je važna država regiona, kojoj je NATO nadohvat ruke i za nekoliko godina će postati članica Unije, tako da taj zamor i opterećenost Unije sopstvenim problemima ne može uticati na dinamiku integracija”, poručio je Krihbaum.

On je dodao da Bundestag pažljivo prati reforme u poglavljima 23 i 24 i zadovoljan je tempom reformi, ali da još ima puno posla.

“Crna Gora je odradila ogromne reforme u dijelu vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali se to mora na staviti. Ohrabrujemo Crnu Goru da istraje na reformama koje nijesu važne samo zbog Berlina, Brisela i Pariza, već i zbog crnogorskih građana”, poručio je Krihbaum.

On je dodao da Bundestag vidi da se dobrom dinamikom otvaraju poglavlja, ali da je ključan rad na poglavljima 23 i 24.

“Njemački Bundestag je dao preporuku Evropskoj uniji da se poglavljima 23 i 24 počnu i zatvore pregovori, jer su to ključna poglavlja za ostvarivanje svih reformi i dobro funkcionisanje sistema. Rad u ovim poglavljima će donijeti najviše benefita građanima, a uticaće i na priliv stranih investicija”, kazao je Krihbaum.

Portal Analitika