Zabava

Bivši menadžer prekinuo ćutanje: Majk Tajson propao zbog žena

Već opjevani životni pad Majka Tajsona dogodio se ponajviše zbog njegove slabosti prema ženama. Tako tvrdi Rori Holovej, jedan od njegovih bivših menadžera i dobrih prijatelja koji je ćutao deset godina iz poštovanja prema Tajsonu. Holovej je kazao kako je „Iron Mike“ mogao biti najveći u istoriji.
Bivši menadžer prekinuo ćutanje: Majk Tajson propao zbog žena
Portal AnalitikaIzvor

Sada je sve otkrio u knjizi „Taming the Beast: The Untold Story of Mike Tyson“ u kojoj otkriva neke nepoznate detalje iz karijere jednog od najpoznatijih boksera svih vremena.

Inače, Tajson je osuđivani silovatelj, ali ni to nije obuzdalo njegovu seksualnu zavisnost. Holovej je ispričao kao su morali da unajme tjelohranitelje, ali ne da bi ga čuvali od napada već od njega samog. Oni su 24 sata pazili da se ne iskrade u potrazi za ženskim društvom.

''Znao sam da ga niko u ringu ne može zaustaviti. Mogao je pasti jedino zbog slabosti prema ženama. Svaka odluka koju je donio imala je veze sa seksom i ženama. Nitko ga nije mogao promijeniti'', tvrdi Halovej.

Tajson je oduševio svijet nakon što je 1986. godine postao najmlađi svjetski prvak u istoriji, no samo šest godina kasnije osuđen je zbog silovanja 18-godišnje Desajer Vašington u hotelskoj sobi u Indianapolisu.

''To je bilo neizbježno. Čudim se što ga i druge djevojke nisu tužile zbog silovanja.''

Šokantno je ono što se dogodilo tokom boravka u zatvoru.

''Došao bih da ga posjetim, a čuvari su mi rekli da ne mogu do njega jer djevojke stoje u redu kako bi ga posjetile. U zatvoru je dobijao više žena nego kad je bio vani.''

Čim je počeo da stiže novac, došle su i djevojke, priča Halovej. Prvo one lokalne iz Bruklina, a onda modeli i glumice. Voljele su njegov brzo zarađen novac i reputaciju 'zločestog dečka'.

''Dok sam ga jedne večeri pazio, pogledao sami ostao u nevjerici. Djevojka s kojom je bio bila je Naomi Kempbel. Rekao mi je kako mora u toalet, a onda je ušla za njim. Ja sam ostao s njihovim pićima da stražarim i govorim ostalima da je zauzeto.''

To je samo dio pikanterije iz knjige o Tajsonu. Sigurni smo kako ih ima još stotine…

Portal Analitika