Abiznis

UPCG dobitnik priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) je osvojila Veliko priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za prošlu egodinu.
UPCG dobitnik priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi
Portal AnalitikaIzvor

"Ovim činom, UPCG je postala jedan od 63 laureata kojima će nagrade i priznanja biti uručena na posebnoj svečanosti – II Regionalnom samitu preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 najbokjih“ koji će biti održan od 26. do 28. marta 2015. godine, u Dubrovniku ", navodi se u saopštenju.

Odluku o laureatima za 2014. godinu donio je dvanaestočlani međunarodni nezavisni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja, sastavljen od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i preduzetništvo iz pet zemalja, u okviru projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope.

Time je zaključen višemjesečni proces u toku kojeg je 186 predlagača iz devet zemalja predložilo 340 kandidata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Švedske.

"Kategorije u kojima će biti dodijeljene nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za 2014. godinu, su: nagrada za životno djelo u preduzetništvu „Stvaratelji za stoljeća“ (za 14 laureata), priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu (za 13 laureata), priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi (za 23 laureata), priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi (za 13 laureata)", navodi se u saopštenju Unije poslodavaca.

Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu za 2014. godinu neće biti dodijeljeno.

Organizatori događaja u Dubrovniku najavljuju da će svečanosti prisustvovati oko 250 zvanica.

Pozivi će biti upućeni predsjednici Hrvatske i predsjedniku Vlade Hrvatske, ministrima za preduzetništvo, privredu, poljoprivredu i turizam zemalja iz kojih dolaze ovogodišnji laureati, predstavnicima diplomatskog kora, NVO-a iz Jugoistočne Evrope, kao i medija.

Uporedo sa II Regionalnim samitom preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 najboljih“, biće održan i međunarodni panel eksperata „Kuda ide svjetska ekonomija – Ekonomija budućnosti!?“.

Organizatori događaja - nosioci projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope su Međunarodni ekonomski forum Perspektive Dubrovnik/Sarajevo, Induco d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, Promo-Global d.o.o. Zagreb/Novi Sad.

Portal Analitika