Abiznis

Intenzivne aktivnosti na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima

U fokusu aktivnosti Uprave carina u narednom periodu naći će se kontrola prometa akciznih proizvoda. Posebnu pažnju Uprava carina će, samostalno i u saradnji sa drugim državnim organima, posvetiti nelegalnom prometu duvanskih proizvoda. Intenzivne aktivnosti biće usmjerene na suzbijanju nelegalnog prometa i sivog tržišta.
Intenzivne aktivnosti na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima
Portal AnalitikaIzvor

-Podsjećamo javnost da se u legalnom prometu ne smije naći ni jedna vrsta cigareta, kao ni bilo koja vrsta žestokih alkoholnih pića bez odgovarajućih akciznih markica, zavisno od toga da li su domaće proizvodnje ili uvezeni, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Pojačan nadzor nad prometom akciznih proizvoda i preduzimanje intenzivnih mjera i radnji, uz učešće povećanog broja službenika i mobilnih timova Uprave carina biće praćeni primjenom savremene opreme nedavno stavljene u funkciju. Prisustvo mobilnih timova biće obezbijedjeno na teritoriji čitave Crne Gore, dok će ovlašćeni službenici Odsjeka za naknadnu kontrolu i Odsjeka za carinske istrage na visoko profesionalan način vršiti povećan broj kontrola. Komunikacija nadležnih u Upravi carina sa Upravom policije i tužilaštvom, po ovom pitanju je intenzivirana i svakodnevna.

-Takodje, po pitanju suzbijanja nelegalne trgovine akciznim proizvodima Uprava carina sprovodiće kontinuirane zajedničke aktivnosti sa susjednim državama i unaprijediti razmjenu podataka sa medjunarodnim partnerima. Kako se radi o aktivnostima značajnim za naše društvo u cjelini očekujemo pomoć gradjana, ujedno im se zahvaljujući za sve podatke koje smo do sada dobili i koji su rezultirali presjecanjem više kanala krijumčarenja. Podsjećamo, da se sve uočene nepravilnosti mogu anonimno i besplatno prijaviti na broj Uprave carina 0800 81 333, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika