Fudbal

Konte mijenja Inzagija?

Trener MIlana Filipo Inzagi u junu će napuštiti klub, a na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope naslijediće ga Antonio Konte, prenosi italijanski list Tutosport.
Konte mijenja Inzagija?
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, čelni ljudi Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani već su donijeli odluku, a Konte, koji se trenutno nalazi na funkciji selektora Italije imaće isti zadatak kao i prije nekoliko godina u Juventusu - da vrati klub na staze stare slave.

Konte je i prošlog ljeta bio blizu prelaska na San Siro, ali je u posljednjem trenutku odustao, prije svega zbog rivalstva rosonera i Juventusa, u kojem je 13 godina proveo kao igrač i još tri kao trener. 

Konte je sa Starom damom osvojio tri uzastopne šampionske titule, ali je prošlog ljeta napuštio klub, preij svega zbog nedovoljno dobrih rezultata u Ligi šampiona. 

Jedini problem realizaciji Konteovog dolaska u MIlan biće ugovor sa Fudbalskom federacijom Italije, ali, kako navodi Tutosport, ukoliko čelnici Milana ne postignu dogovor sa Savezom, alternativa je Vinćenco Montela, aktuelni trener Fiorentine. 

MIlan poslije 22 odigrana kola u Seriji A zauzima razočaravajuće 11. mjesto sa 29 bodova, čak 24 manje od lidera Juventusa.

Portal Analitika