Društvo

Službenik Uprave carina osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Rožajama krivičnu prijavu protiv službenika Uprave carina, Đ.G. (36) iz Berana, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Službenik Uprave carina osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivičnom prijavom obuhvaćen je i D.R. (40) iz Berana, koji se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

-Sumnja se da je Đ.G. počinio krivično djelo koje mu se krivičnom prijavom stavlja na teret na način što je nevršenjem svoje službene dužnosti pribavio drugom imovinsku korist, na štetu Budžeta Crne Gore. On naime, kako se sumnja, 22. decembra 2014. godine u večernjim časovima, nakon evidentiranja vozila i lica prilikom provjera od strane granične policije, dok se nalazio na radnom mjestu na Graničnom prelazu Dračenovac, nije sproveo carinsku proceduru koja je obavezna kada je u pitanju uvoz robe koju je u vozilu prevozio D.R.

U vozilu kojim je upravljao D.R. se, naime, nalazila veća količina alkoholnog i bezalkoholog pića – 20 paketa u kojima se nalazilo 378 flaša alkoholnog pića i 14 paketa u kojima se nalazilo 100 flaša i 120 limenki bezalkoholog pića, kao i 40 pari obuće, ukupne vrijednosti od oko 900 eura. Sumnja se da je D.R. navedenu robu kupio na teritoriji Republike Srbije, sa namjerom prodaje u našoj državi, iako ne posjeduje dozvolu za stavljanje u promet ovih vrsta roba, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Vozilo kojim je upravljao D.R. su iste večeri, u mjestu zvanom Pećka petlja, zaustavili službenici saobraćajne policije OB Rožaje, koji su pregledom otkrili da se u vozilu nalazi navedena roba koja je potom privremeno oduzeta.

Od D.R. i lica koje je bilo suvozač u vozilu kojim je upravljao su potom uzete izjave u prostorijama OB Rožaje.

Krivična prijava protiv Đ.G. i D.R. podnijeta je u redovnom postupku.

Portal Analitika