Košarka

ACB: Sjajna izdanja Radovića i Todorovića

U elitnom rangu španskog košarkaškog takmičenja, ACB-u, sinoć su nastupila četiri crnogorska košarkaša, čiji su timovi ostvarili tri pobjede i poraz.
ACB: Sjajna izdanja Radovića i Todorovića
Portal AnalitikaIzvor

Najefikasniji od pomenute četvorke bio je Nemanja Radović, koji se vraća u prepoznatljivu formu, nakon nekoliko blijedih izdanja. I pored činjenice da je njegova Mursija izgubila na gostovanju Estudijantesu (90:79), krilni centar crnogorske reprezentacije može biti zadovoljan svojim učinkom od 18 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Marko Todorović nastavlja sa sjajnim partijama. Centar Bilbaoa, na pozajmici iz Barselone, je u trijumfu nad Manresom 86:77 zabilježio 11 poena, po 5 skokova i asistencija i 3 blokade za indeks 26.

Unikaha je pobjedom protiv Huventuda 81:77 zadržala lidersku poziciju, a Vladimir Golubović je za samo 7 minuta na parketu postigao 6 poena i uhvatio dvije lopte.

Ispod svog uobičajenog nivoa odigrao je Bojan Dubljević (1 poena, po 3 skoka i asistencije) u uspjehu Valensije protiv Monbusa 62:73. Blagote Sekulića nije bilo u sastavu Tenerifa u porazu od Barselone 87:79.

(kosarka.me)

Portal Analitika