Fudbal

Ture: Trijumfovati za svoju zemlju je nešto neopisivo

Najbolji igrač i kapiten Obale Slonovače Jaja Ture izjavio je da je presrećan zbog osvajanja titule na Kupu afričkih nacija.
Ture: Trijumfovati za svoju zemlju je nešto neopisivo
Portal AnalitikaIzvor

’Slonovi’ su postali novi šampioni Afrike, pošto su u finalu u Ekvatorijalnoj Gvineji savladali Ganu tek poslije boljeg izvođenja penala. Poslije 120 minuta fudbala u Bati nije bilo golova, ali je Obala pobijedila sa 9:8 nakon 11 penal serija i osvojila drugi naslov prvaka Afrike.

„Nekada kada osvojite nešto sa klubom bude magično, ali trijumfovati za svoju zemlju je nešto neopisivo. Radili smo veoma naporno i sada ćemo proslaviti sa porodicama. Dugo sam čekao ovaj trenutak i nevjerovatno je podići ovaj trofej kao kapiten“, rekao je Ture. 

Heroj trijumfa nad Ganom bio je golman Bubakar Bari koji je u 11. seriji odbranio penal kolegi Razaku, a onda sigurnim udarcem donio veliko slavlje svom timu. 

„Često sam kritikovan, ali sam uspio da napredujem. Nijesam previše talentovan i krupan, ali sam želio da se razvijam i radim za tim. Moja majka je patila, hvala njoj i svim stanovnicima Obale Slonovače. Fudbal mi je omogućio da napredujem, ali nije uvijek bilo mjesta za svakoga. Ali, uvijek postoji mjesta za rad i bog me je nagradio“, zaključio je popularni Kopa.

Portal Analitika