Društvo

Danas osjetan pad temperature, na sjeveru sniježne mećave

Danas će u Crnoj Gori u sjevernim predjelima biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabim snijegom i sniježnom mećavom. Na jugu tokom jutra mjestimično umjerena oblačnost, a zatim pretežno sunčano. Vjetar umjeren do jak, na udare i olujne jačine. Najviša dnevna temperatura vazduha od -9 do 7 stepeni.
Danas osjetan pad temperature, na sjeveru sniježne mećave
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz Zavoda sa seizmologiju i hidrometeorolgiju, danas će na sjeveru biti ledeno hladno sa jakim sjevernim vjetrom, na udare i orkanske jačine, umjereno do potpuno oblačno sa slabim do umjerenim snežnim padavinama, a mjestimično biće pojave sniježnih mećava.

U centralnim i južnim predjelima, veoma hladno, prijepodne umjereno oblačno, provejavanje snijega sa jakim sjevernim vjetrom, sjeverni vjetar na udare i orkanske jačine, u drugom dijelu dana pretežno sunčano i dalje jak sjeverni vjetar na udare i orkaske jačine. 


U utorak i srijedu na sjeveru se očekuje ledeno hladno sa jakim sjevernim vjetrom, na udare i olujne jačine, umjereno do potpuno obalčno sa slabim snežnim padavinama, lokalno biće pojave snežnih mećava, a u centralnim i južnim predjelima pretežno sunčano, vjetar sjeveroistočni jak do veoma jak. 


U četvrtak i petak pretežno sunčano u cijeloj zemlji, vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova. Temperatura vazduha na sjeveru od ponedeljka u osetnom padu, ledeno hladno,do srijede, od srijede na sjeveru porast temperature vazduha na sjeveru. Na jugu osetan pad temperature vazduha u ponedeljak, od utorka blagi postepeni porast temperature vazduha.

Portal Analitika