Kultura

NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Marija i Verica dobitnice izdanja „Nove knjige“

Portal Analitika i izdavačka kuća Nova knjiga sa Gradskom knjižarom, nagradili su dvije čitateljke sa po jednim naslovom podgoričkog izdavača.
NAGRADNA IGRA ANALITIKE: Marija i Verica dobitnice izdanja „Nove knjige“
Portal AnalitikaIzvor

Verica Martinović i Marija Radević su postale dobitnice knjige „Prva ljubav“ i „Definitivni vodič kroz govor tijela“, koje se mogu naći i u nekoj od Gradskih knjižara.

Nova knjiga je izdavačko preduzeće osnovano prije desetak godina u Podgorici, a do danas je objavila više stotina izdanja u deset različitih biblioteka i postala najveći distributer i izdavač knjiga u Crnoj Gori. U sklopu Nove knjige posluje lanac Gradskih knjižara, koje su ujedno najsnadbjevenije u Crnoj Gori, sa više od 30.000 naslova, kako domaćih izdavača, tako i izdavača iz regiona i šire. Knjižare se nalaze u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Igalu, Tivtu i Petrovcu, a najveća se nalazi na Trgu Republike u Podgorici.

0902prvaljubav

Džejms Paterson: Prva ljubav

"Bio sam zaljubljen u ženu po imenu Džejn Blančard. Jednog jutra smo šetali Njujorkom. Naizgled niotkuda Džejn je doživjela silovit napad. Skoro dvije godine nakon toga bolovala je od raka, a zatim preminula veoma mlada. Suviše mlada. Džejni, nedostaje mi tvoj osmijeh. Nadam se da će nastaviti da postoji u ovoj knjizi, u ovoj ljubavnoj priči koja me podsjeća na vrijeme koje smo zajedno proveli."Džejms Paterson

Roman "Prva ljubav" predstavlja svjedočanstvo o moći i snazi prve ljubavi i tome kako ona zauvijek može promijeniti život.

Glavna junakinja ovog romana Aksi Mur, vrijedna studentkinja, dane provodi naporno učeći, ne privlačeći pažnju svog okruženja i čuvajući u sebi želju da pobjegne od svega. Jedina osoba kojoj otkriva svoje želje je njen najbolji prijatelj Robinson, u kojeg je ludo zaljubljena.

Pozivajući Robinsona da pođe sa njom na putovanje širom zemlje, Aksi prvi put u životu krši neko pravilo. Njihovo na početku bezbrižno putovanje, pretvoriće se u avanturu koja se otima kontroli.

0902govortijela

Alen i Barbara Piz: Definitivni vodič kroz govor tijela

Alan i Barbara Piz, međunarodni stručnjaci za međuljudske odnose i govor tijela, otkrivaju tehnike koje će ukazati kako da tumačite gestove i čitate neizgovorene misli i emocije i - ono što je najvažnije ­- kako da izvučete pravilne zaključke.

"Definitivni vodič kroz govor tijela" vam kroz zanimljive priče otkriva: kako se dlanovi i rukovanja koriste da preuzmu kontrolu, kako noge otkrivaju ono što um želi da uradi, tajne signale cigareta, naočara i šminke, kao i mnoge druge govore tijela.

Ispunjen fascinantnim uvidima, duhovitim zapažanjima i jednostavnim strategijama koje možete primijeni u bilo kojoj situaciji, ova interaktivna knjiga obogatiće vašu komunikaciju i razumijevanje sa drugima, kao i sa samim sobom. 

Portal Analitika