Društvo

AMFILOHIJE: Progone nas bezbožni Montenegrini

Novi gonitelji Crkve Hristove ne mogu svojom zlobom i mržnjom uništiti crkvu, već samo brukati sebe i Crnu Goru, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.
AMFILOHIJE: Progone nas bezbožni Montenegrini
Portal AnalitikaIzvor

"Vi ste čuli da ovih dana državne vlasti progone oca Velibora Džomića. Ne rade to Crnogorci, to su bezbožni Montenegrini, koji misle da mogu na progonu Crkve Hristove i na raspeću onih koji njoj služe da stvore budućnost Crne Gore“, rekao je Amfilohije danas u manastiru Dajbabe.

Takvi su, dodao je, bili i njihovi prethodnici.

"Oni su duhovna djeca onih koji su ubili Mitropolita crnogorskog i primorskog Joanikija i sa njim preko stotinu sveštenika Mitropolije crnogorske, prethodnika oca Velibora i ostalih sveštenika koje je Bog podario da u ovo naše vrijeme služe Bogu i rodu, da ovdje propovijedaju ime Hristovo i nastavljaju djelo svetih apostola u Crnoj Gori", kazao je mitropolit.

Amfilohije je rekao da im ne treba da čitaju istoriju.

„Dovoljno nam je da sagledamo i vidimo šta se događa i dogodilo u Crnoj Gori u prošlom vijeku, pa evo i u ovo naše vrijeme, pa da shvatimo da je Crkva zaista neuništiva, nepobjediva“.

"Neka tim novim goniteljima Crkve Hristove, Božije, svetosavske, Gospod podari razuma, mudrosti i da im vrati pamet da shvate da je Crkva nepobjediva. Ne mogu oni svojom zlobom, svojom mržnjom i svojim bezbožništvom uništiti Crkvu Božju. Oni samo brukaju sami sebe, brukaju Crnu Goru", kazao je Amfilohije.

Prema njegovim riječima, nije u pitanju samo Džomić, nego i drugi sveštenici.

"Sada je došlo vrijeme da su Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale pravoslavne eparhije u Crnoj Gori za sadašnju vlast zakonski nepostojeće! Tako tvrde ti novopečeni drugovi koji ponovo Crnu Goru pretvaraju u "besudnu zemlju", dodao je Amfilohije.

rtcg.me

Portal Analitika