Abiznis

Vrijednost nekretnina RADOJE DAKIĆ -a smanjena 30 miliona EUR ?

Novom procjenom nekretnina "Radoja Dakića" smanjena je njihova utvrđena vrijednost oko 30 miliona EUR, na 51,6 miliona EUR, saopštio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević.
Vrijednost nekretnina RADOJE DAKIĆ -a smanjena 30 miliona EUR ?
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao agenciji Mina-business da je nedavno napravljena nova procjena nekretnina fabrike, čija je vrijednost ranije bila procijenjena na 81 milion EUR.

"Zemljište je podijeljeno po namjeni i koeficijentu izgrađenosti planiranih objekata na njemu, tako da je isto na kojem je planirana izgradnja objekata višespratnog stanovanja procjenjenu na 300 EUR po metru kvadratnom, zemljište za objekte zdravstvene zaštite i kulture, školstva, socijalne zaštite na 200 EUR, a zemljište zbog realizovanog dokompletiranja urbanističkih parcela po 170 EUR kvadrat", objasnio je Vukčević.

Na taj način, kako smatra, sudski vještak je uradio kvadraturu kruga „Radoja Dakića“, neizračunavši koliko kvadrata u sebi ima krug i koliko krugova sadrži kvadrat.

Vukčević je naveo da će se bivši radnici i povjerioci obratiti predsjedniku Osnovnog suda, kao osobe čija su prava povrijeđena, ugrožena i za radnje za koje smatraju da predstavljaju kršenje i povredu propisa i osnovano sumnjaju da nije pravično vođen postupak.

„Razlog više je i taj što postupajući sudija, Danilo Jegdić nije uvažio naš zahtjev za otklanjanje nepravilnosti i odgovorio nam je da nijesmo ni stranka ni učesnici u postupku, iako je na jednom od prethodnih ročišta zapisnički konstatovano da sam stranka u postupku odnosno izvršni povjerilac“, precizirao je Vukčević.

On je pozvao sve povjerioce da dođu u srijedu kako bi usvojili akcioni plan za dalje aktivnosti.

Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona EUR glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Portal Analitika