EP: Jović osvojio zlatnu, Maksimović bronzanu medalju

Crnogorski karatista Vladimir Jović osvojio je zlatnu, a Jelena Maksimović bronzanu medalju u konkurenciji mlađih seniora na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Cirihu.
EP: Jović osvojio zlatnu, Maksimović bronzanu medalju
Portal AnalitikaIzvor

Član Omladinca savladao je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma Portugalca Rodriga Pina 1:0. Jović je na putu do trofeja eliminisao Poljaka Maceja Draževskog (8:0), Mađara Domea Segedija (5:0) i Slovaka Mateja Homola (2:0), a u polufinalu bio je bolji od Španca Raula Kuerva Mora 2:1.

Maksimović je u kategoriji do 61 kilogram, u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, savladala Azerbejdžanku Faridu Abijevu 2:0. Članica Omladinca u prva dva kola bila je bolja od predstavnica Austrije (8:0) i Belgije (5:0), dok je u trećem poražena od nove šampionke Evrope, Francuskinje Lejle Hero 1:0. U repesažu, u prvom kolu savladala je Jovanu Preković iz Srbije 1:0 i izborila borbu za medalju i duel sa predstavnicom Azerbejdžana.

To je treća medalja crnogorskih karatista u Cirihu, nakon što se juče bronzanim odličjem okitio njihov klupski drug, junior Mario Hodžić. Uspješan nastup imala je danas i Maja Kastratović (do 50) osvajanjem sedmog mjesta, dok je Vido Kopitović (do 75) diskvalifikovan u prvom kolu zbog kontakta pri vođstvu od 5:0 protiv Letonca Valerija Andrejeva.

Kastratović je u prvom kolu bila bolja od predstavnice Rusije (8:0), dok je u drugom poražena od nove šampionke Evrope, Francuskinje Sofije Buderban (2:0). Poraz je doživjela i u prvom kolu repesaža od Turkinje Sevil Baš (4:0) i morala se zadovoljiti sedmom pozicijom. (Mina)

Portal Analitika