Društvo

Džomić: Ispoštovaću odluku MUP-a, nastavak progona SPC

Protojerer Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić kazao je da će ispoštovati odluku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), i da će danas napustiti Crnu Goru, ocjenjujući da će taj nalog doživjeti fijasko na Upravnom sudu
Džomić: Ispoštovaću odluku MUP-a, nastavak progona SPC
Portal AnalitikaIzvor

MUP je ranije odlučio da Džomić mora napustiti Crnu Goru danas do 18 sati jer mu nije odobren privremeni boravak iz, kako su naveli, razloga nacionalne bezbjednosti. Džomić je danas uzeo rješenje MUP-a, iskazujući, kako je rekao, poštovanje prema državi i njenim propisima.

Džomićev advokat, Zoran Piperović kazao je da su dobili rješeje MUP-a.

"Džomić će napustiti  Crnu Goru, ali ćemo se žaliti  Upravnom sudu", kazao je Piperović novinarima ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.

On je dodao da su ranije iz MUP-a su kazali das u postupili po mišljenju ANB-a, što, kako je naveo, nije tačno.

“ANB nema veze da li će MUP da donese rješenje po kojem bi Džomić ostao po Crnoj Gori do zaključenja postupka”, rekao je Piperović.

Džomić je rekao da je tek danas primio rješenje MUP-a.

“Ovdje nije kraj, Konjević se boji Upravnog suda, koji je uvijek odlagao rješenje. Ministar-izvanjac se mnogo naljutio. Sve što radi sve će vrlo brzo da padne u vodu. Vidjećemo da li će ovo da ide na obraz Konjevića”, naveo je Džomić.

On je najavio da će danas izaći iz Crne Gore, ocjenjujući da će odluka MUP-a doživjeti fijasko na Upravnom sudu.

“Spas za Crnu Goru bi bio da se riješi pojedinaca poput Konjevića koji urušavaju vladavinu prava. Moram reći i da nije tačno, kako su kazali iz MUP-a, da zemlju moram da napustim do 18 sati, već to mogu da uradim do ponoći. Za četiri godine MUP je donio sedam nezakotinih rješenja, a Upravni sud je presudio svaki put u moju korist. Ovo je nastavak progona svještenika Srpske pravoslavne crkve, ali crkva je izdržala mnogo veće gonitelje nego što je Konjević”, poručio je Džomić. (Portal RTCG)

Portal Analitika