Region

SIBIR: U požaru poginulo 6 radnika iz Srbije

Među radnicima poginulim na gradilištu na sjeveru Rusije ima i srpskih državljana, rečeno je agenciji Beta.
SIBIR: U požaru poginulo 6 radnika iz Srbije
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi agencija, na sibirskom polustrvu Jamal poginulo je šest srpskih radnika.

Podaci koje je dobila Beta su preliminarni i dobijeni su iz ruskih izvora, a više detalja znaće se kasnije. Kako je rečeno za B92, veze sa tim dijelom Rusije su veoma loše i uskoro bi trebalo da bude jasnije šta se tačno desilo i koliko ima stradalih i povrijeđenih u požaru.

Prema navodima lista "Blic", u požaru je izgorio smještajni blok sa oko 80 soba, a radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Bjelorusije. 

Uzrok i dalje nije utvrđen, ali prema informacijama koje je "Blic" dobio sa lica mjesta, najvjerovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odjeću. 

Desetine soba su potpuno izgorjele, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona. 

Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u ovoj oblasti signal veoma slab. 

Firma "Velestroj" već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Obim posla je tokom posljednjih meseci znatno manji, usljed sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine, navodi "Blic".

Portal Analitika