Društvo

Bivši radnici propalih preduzeća sa sjevera: Zašto veća prava imaju u ANB-u od nas?

Bivši radnici propalih preduzeća sa sjevera "Radnik Bijelo Polje" i "Gornji Ibar" zatražili su od premijera Mila Đukanovića da navede razlog zbog čega službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) mogu po mnogo povoljnijim uslovima da dobiju privremenu penziju.
Bivši radnici propalih preduzeća sa sjevera: Zašto veća prava imaju u ANB-u od nas?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Zbog čega za sve u ovoj državi budžet ne podliježe riziku, od bivših radnika metaloprerađivačke djelatnosti, pripadnika Uprave policije pa sada i pripadnika ANB, dok je je za građane na sjeveru Crne Gore uvijek rizičan", navode bivši radnici sa sjevera države u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Oni su zatražili reakciju od predsjednika Filipa Vujanovića zbog, kako su istakli, diskriminacije jednog dijela građana i kršenje Ustava.

"Pozivamo ga da podnese ostavku na funkciju predsjednika države, ako ne smije da zaštiti svoje građane i Ustav ove države", piše dalje u saopštenju.

Oni su upitali i zašto ćuti kancelarije Evropske unije u Podgorici, kao i da li obavještavaju svoju centralu u Briselu o kako navode, diskriminaciji naroda u jednoj državi bez obzira na njihovu nacionalnost.

"Da li je šef kancelarije EU Mitja Drobnič obavijestio svoju centralu u Briselu, da je posljednja dva mjeseca 200 porodica prešlo da živi u države EU  zbog lošeg odnosa Vlade Crne Gore prema sjevernom region. Neka javno kaže da li mu je možda prijećeno od nekog u našoj državi, što je razlog da ćuti, ujedno da za Vladu Crne Gore šalje svoga misionara Alberta Kamaratu da obilazi opštine na sjeveru, da smiruje pričom o napretku u ulaganju sjever", zaključili su bivši radnici sa sjevera.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika