Svijet

Kidnapovali dječaka kako bi ga naučili da ne bude prijatan sa strancima

Porodica šestogodišnjeg dječaka organizovala je njegovo “kidnapovanje” kako bi ga naučila da ne treba da bude pretjerano prijatan prema strancima, saopštila je policija iz Misurija.
Kidnapovali dječaka kako bi ga naučili da ne bude prijatan sa strancima
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju stoji da je četvorogodišnjak preživio pravu noćnu moru – neko ga je strpao u kamionet, prijetio mu pištoljem i rekao mu da više nikad neće vidjeti svoju majku. Međutim, kako se ispostavilo, majka je i učestvovala u lažnoj otmici.

U policijskoj akciji koja je uslijedila uhapšene su četiri osobe – majka dječaka Elizabet Hap, baba Rouz Bruer, tetka Deniz Krotil i njen kolega Nejtan Fajroved.

Krotil je od Fajroveda tražila da iscenira kidnapovanje, kako bi zaplašio dječaka, a scenario su odobrile i mama i baka.

Fajroved je žrtvu odveo u svoj podrum, prije nego što je uspio da se oslobodi i ode na sprat. Tu mu je porodica održala predavanje o tome kako se ne treba upuštati u opasne situacije”, saopšteno je iz policije.

Dječak je sve ispričao učiteljima u vrtiću, koji su potom pozvali policiju i socijalnu službu.

Policija kaže da su Fajroved, Bruer i Krotil optuženi za kidnapovanje i zlostavljanje djeteta. Oni će ostati u pritvoru, dok je majka pod istom optužnicom već u zatvoru.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika