Fudbal

PL: Blamaža Sitija, Čelsi hita ka tituli

Premijer liga će po svemu sudeći imati novog šampiona - Čelsi je teže nego što se očekivalo slavio na gostovanju Aston Vili 2:1 u 24. kolu, dok se najbliži rival Mančester siti "okliznuo" kod kuće pošto je neočekivano remizirao sa "fenjerašem" ekipom Hal sitija.
PL: Blamaža Sitija, Čelsi hita ka tituli
Portal AnalitikaIzvor

"Plavci" su odlično otvorili meč i već u 8. minutu došli do prednosti pošto je Azar iskoristio dobro proigravanje Vilijana. Aston Vila je izjednačila u 48. minutu kada je defanzivac Okore ostao sam na drugoj stativi i bez velikih problema savladao Kurtou. Ipak, u 66. minutu Aspilikueta je uspio da pronađe na oko 11 metara od gola Ivanovića koji je sjajnim volejom lijevom nogom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Guzana.

Ekipa Mančester sitija odigrala je samo 1:1 kao domaćin protiv ekipe Hala koja se grčevito bori za opstanak. Do gola su popularni "tigrovi" stigli u 37. minutu preko Mejlera koji se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju poslije stative Ramireza. Nikako "građani" nijesu uspijevali da probiju bedem gostiju i izbjegnu iznenađenje. Malo je nedostajalo da budu poraženi, međutim spasilac je bio Džejms Milner koji je sjajnim golom iz slobodnog udarca donio bod Sitiju koji poslije ovog neriješenog rezultata zaostaje sedam bodova za Čelsijem. Stevan Jovetić je u 74. minutu ušao u igru umjesto Silve.

Totenhem - Arsenal 2:1

(Kejn 56, 86 - Ezil 11)

Aston Vila - Čelsi 1:2

(Okore 48 - Azar 8, Ivanović 66)

Lester - Kristal Palas 0:1

(Ledli 55)

Mančester siti - Hal 1:1

(Milner 90+1 - Mejler)

KPR - Sautempton 0:0

Svonsi - Sanderlend 1:1

(Ki 66 - Defo 42)

Everton - Liverpul

Neđelja:

Barnli - VBA

Njukasl - Stouk

Vest Hem - Mančester junajted

Portal Analitika