Politika

SNP: Pokušaj ličnog obračuna Konjevića sa Džomićem

Odluka Ministarstva unutrašnjih poslova da trži od podgoričkog paroha Velibora Džomića da napusti Crnu Goru do sjutra u 18 sati, neshvatljiv je i neprihvatljiv potez aktuelne vlasti kojim se Crna Gora svrstava u grupu zemalja u kojoj postoje različiti oblici diskriminacije, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji.
SNP: Pokušaj ličnog obračuna Konjevića sa Džomićem
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U toj partiji navode da je proglašenje sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske personom non grata pokušaj ličnog obračuna ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića sa sveštenikom Džomićem. O tome, ističu u SNP-u, svjedoče višemjesečna prepucavanja preko medija.

“Sa druge strane, posebno je simptomatično što se po Crnoj Gori već neko vrijeme hapse strani državljani koje potražuju inostrane službe a koji  već mjesecima u Crnoj Gori uživaju u blagodetima biznisa i lagodnog života. Uz to, umjesto da se rešavaju brojne kriminalne radnje, slučajevi nestanka mladih ljudi, ubistva, MUP-u je prioritet obračun sa institucijom koja uživa najveće povjerenje građana Crne Gore”, stoji u saopštenju te partije.

Podsjećamo, MUP donio ovu odluku nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost ANB ocijenila da Džomić predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost.

“Agencija za nacionalnu bezbjednost  koja, uzred budi rečeno, zvanično nema šefa, smatra  da sveštenik Džomić predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost, sakrivajući se iza mogućnosti da ne objasne o  čemu se zapravo radi. A kada bi objasnili, sva ova farsa bi pala u vodu”, naglašavaju u SNP-u.

Zbog toga SNP smatra da se radi o nastavku politike, “jedne od još uvijek nereformisanih institucija u Crnoj Gori koja ne želi da izađe iz filozofije crnih kožnih mantila”.

Portal Analitika