Fudbal

Atletiko demolirao katastrofalni Real!

Fudbaleri Atletika razbili su Real u derbiju Madrida 4:0 (0:0) i učinili borbu za titulu u Primeri do kraja neizvjesnom.
Atletiko demolirao katastrofalni Real!
Portal AnalitikaIzvor

Ekpa Dijega Simeonea nadigrala je 'Kraljevski klub' u svim parametrima, bukvalno se poigravala sa gostima i na kraju potpuno zasluženo slavila u duelu 22. kola.

Jorgandžije su prvi put od 1997. godine postigli četiri pogotka protiv Reala, a ovoga puta su bili precizni po dva puta u svakom poluvremenu. Takođe, u šestom derbiju ove sezone, Atletiko je slavio četvrti put, uz dva remija.

Nije se dugo čekalo na gol pošto je u 13. minutu lopta došla u šesnaesterac sa lijeve strane, Mario Mandžukić je primio na grudi, te povratnim pasom proigrao Tijaga koji je matirao Kasiljasa za 1:0. Igrači Reala su četiri minuta kasnije morali ponovo da vade loptu iz mreže. Sikera je na prvoj stativi našao Saula Nigeza koji je popularnim "makazama" pogodio bliži ugao iza 2:0.  

U 67. minutu Saul je glavom proslijedio loptu na drugu stranu peterca đe je Grizman konačno uspio da matira golmana Reala. Na dva minuta do kraja utakmice Tores je sa desne strane uputio fantastičan centaršut, dok je Mariju Mandžukiću ostalo samo da se sa pet metara pokloni, pogodi desnu stranu i izbaci "poker".

Atletiko Madrid - Real Madrid 4:0 (2:0)

(Tijago 14, Saul 18, Grizman 67, Mandžukić 89)

Stadion: "Visente Kalderon", sudija: David Fernandez Borbalan,gledalaca: 54.000

Atletiko Madrid: Moja, Sikera, Godin, Miranda, Huanfran, Turan, Gabi, Tijago, Koke (od 10. Nigez, a od 71. Garsija), Grizman (od 77. Tores) i Mandžukić.

Real Madrid: Kasiljas, Koentrao, Naćo, Varan, Karvahal, Kedira (od 46 Hese), Isko (od 68. Iljaramendi), Kros, Benzema (od 73. Hernandez), Ronaldo i Bejl.

Portal Analitika