Društvo

ZOGOVIĆ: Ne može se hapsiti kanonska crkva zbog Miraševe NVO

Teror i brutalnost, koji u cilju ideološke manipulacije čini režim Mila Đukanovića, uz sasluženje Ranka Krivokapića, premašuje okvire najsramnijih totalitarnih režima, kazao je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović povodom rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a kojim o protjerivanju protojereja Velibora Džomića.
ZOGOVIĆ: Ne može se hapsiti kanonska crkva zbog Miraševe NVO
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

“Dok se raznorazni bjelosvjetski probisvijeti, žbirovi i kriminalci čašćavaju crnogorskim državljanstvom, politička odluka da se iz Crne Gore protjera sveštenik, hranitelj porodice, doktor nauka i univerzitetski profesor Velibor Džomić, unižava dostojanstvo svih naših građana nezavisno kojoj vjeri i naciji pripadaju. Frustracija i mržnja minorne partije, koja je daleko ispod cenzusa, i njenih funkcionera prema Mitropoliji i izvornim vrijednostima  Crne Gore, prerasta u pravno nasilje i teror, koji po Krivokapićevom nalogu u djelo sprovodi ministar Raško Konjević”, rekao je Zogović.

On je poručio ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću da se “u njegovoj zluradoj želji da Miraševoj NVO obezbijedi dominacija, ne može hapsiti kanonska crkva i Mitropolija, koja ima kontinuitet i nepromijenjen svetosavski duh”.

“Ustav Crne Gore, ministre Konjeviću, promoviše odvojenost crkve i države, pa ne možete čak ni s pozicije ministarstva sile kršiti Ustav”, naglasio je Zogović.

Prema njegovim riječima, stavljanje Ministarstva unutrašnjih poslova u svrhu progona crkve i sveštenika ponajbolje govori o partijskom karakteru i zarobljenosti institucija države, “koja konsenzusno pretenduje da se priključi EU”.

“Legenda kaže da je car Neron okovao Svetog Petra, a istorijski izvori da je Neron prvi rimski car, koji je pretrpio damnatio memoriae - to jest zabranu sjećanja, odnosno protjerivanje iz javne uspomene, jer je njegova vladavina po naređenju Senata formalno izbrisana iz spiska vladara. Zato, u pamet se braćo Crnogorci, jer sram i bruka žive dovijeka”, zaključio je Zogović.

Portal Analitika