Fudbal

PL: Kejn sa dva gola srušio Arsenal

Fudbaleri Totenhema pobijedili su Arsenal sa 2:1 poslije preokreta, u velikom derbiju sjevernog Londona, u okviru 24. kola Premijer lige.
PL: Kejn sa dva gola srušio Arsenal
Portal AnalitikaIzvor

Totenhem je bio mnogo bolji rival na ’Vajt Hart Lejnu’ i na kraju zasluženo slavio zahvaljujući fenomenalnom Hariju Kejnu, koji je postigao oba gola. Poslije ovog trijumfa ’Pijevci’ su preskočili Arsenal i Sautempton i sada drže četvrtu poziciju sa 43 boda, isto koliko ima i trećeplasirani Mančester Junajted.

Već u 11. minutu mreža se zatresla. Velbek je fantastično probio odbranu domaćih po desnoj strani, ubacio malo unazad loptu u centar šesnaesterca, odakle ju je, "iz prve", Žiru samo proslijedio ka daljoj stativi a Mesut Ozil ju je poslao u gol Totenhema.

U 57. minutu najbolji strijelac Totenhema u ovoj sezoni, Hari Kejn, je izjednačio na 1:1. Korner izveden sa desne strane doveo je do "borbe glavama" kod bliže stative, a u toj skok igri lopta je odbačena do druge stative, đe je natrčao 21-godišnji Kejn i postigao pogodak.

U 86. minutu, mlada zvijezda Totenhema Hari Kejn je svojim drugim golom donio preokret i prednost domaćinu. Centaršut Bentaleba sa lijeve strane omogućio je ovom mladiću da se izdigne iznad situacije koja je "mirisala" na remi, da ponovo zablista i 12. prvenstvenim golom, a čak 21. u ovoj sezoni u svim takmičenja, šokira "tobdžije".

Subota:

Totenhem - Arsenal 2:1 (0:1)

(Kejn 56, 86 - Ozil 11)

16.00 Aston Vila - Čelsi 
16.00 Lester siti - Kristal Palas
16.00 Mančester siti - Hal siti
16.00 Kvins park rendžers - Sautempton
16.00 Svonsi - Sanderlend 
18.30 Everton - Liverpul
Neđelja:
13.00 Barnli - Vest Bromvič Albion
15.05 Njukasl junajted - Stouk siti
17.15 Vest Hem junajted - Mančester junajted

Portal Analitika