Muzika

Disciplina kičme predstavila boks set “Ove ruke nisu male 3”

Diskografska kuća “Maskom rekords” predstavila je juče u Beogradu boks set “Ove ruke nisu male 3” grupe “Disciplina kičme”. U njemu su tri diska (remasterizovani albumi “Najlepši hitovi uživo”, “Dečja pesma”, “Zeleni Zub na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja”, sa bonusima) i DVD sa 12 arhivskih snimaka sa koncerata i snimanja spotova, pišu Večernje novosti.
Disciplina kičme predstavila boks set “Ove ruke nisu male 3”
Portal AnalitikaIzvor

Rok novinar i publicista Aleksandar Žikić rekao je da je na ovdašnjoj sceni, gdje je sve teško, a ako nije teško onda je glupo, najbolje kad izađe ovakav boks set, sa nekim od najboljih jugoslovenskih albuma ikad snimljenih.

- Bez obzira na to što nas sa svih strana napadaju bas, bubanj, trube i glas, sve je artikulisano- rekao je Žikić.

Rok kritičar Dragan Ambrozić istakao je da je “Šarlo Akrobata” bila prva grupa sa kojom je frontmen Discipline kičme Dušan Kojić Koja došao na scenu, a da je sa “Disciplinom kičme” bio stožer formiranja alternativne jugoslovenske rok scene. Po njemu, “Ove ruke nisu male 3” predstavlja vrhunski domet jugoslovenske scene osamdesetih i devedesetih, koji nije samo uspomena, već i poruka za budućnost.

- Hvala što ste došli po ovom kijametu, pravi ste fanovi. Čudim se Džimiju Pejdžu koji svake godine izdaje remikse, jer mi je dosadno da stalno slušam svoje pjesme. Ipak, dok smo pakovali ovaj boks set, bio sam uzbuđen. Ovo je kapitalno delo jugoslovenskog rokenrola- istakao je Kojić.

Tekst i foto: Večernje novosti

Portal Analitika