Društvo

Bar: Za godišnji zakup kioska ponuđeno 8.000 eura

Sekretarijat za imovinu i zastupanje Opštine Bar je, shodno odluci SO Bar, izvršio javno nadmetanje za lokacije po Programu privremenih objekata na zemljištu Opštine Bar. U Odluci su utvrđene površine zauzeća privremenih objekata i početne cijene po lokacijama za pojedine objekte.
Bar: Za godišnji zakup kioska ponuđeno 8.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Javni poziv je izazvao veliko interesovanje. Za 55 lokacija iskazano je interesovanje čak 106 zakupaca, dok se za tri lokacije u prigradskim područjima nije bilo zainteresovanih.

Ukupni početni iznos za 55 lokacija za koje je iskazano interesovanje je bio 129.637 eura, dok je javnim nadmetanjem iznos utvrđen na 161.996 eura, što je za 25 odsto više od utvrđene cijene u prosjeku za sve lokacije dok je za neke pojedinačne lokacije licitacijom početna cijena uvećana za nekoliko puta. Nezvanično, za jedan kiosk ponuđeno je 8.000 eura za godišnji zakup!

“I pored velikog interesovanja, koje je iziskivalo duže trajanje, javno nadmetanje je sprovedeno bez primjedbi od strane učesnika i bez ikakvih problema, jer su pravila koje je sprovodila Komisija bili precizno utvrđeni u javnom pozivu, a Komisija je profesionalno odradila svoj dio posla. Iskazano interesovanje i postignute cijene na javnom nadmetanju ukazuju da je Program privremenih objekata i početne cijene koje je Skupština Opštine Bar usvojila pravilno utvrđen i da će se po ovoj Odluci SO doći do priliva sredstava u budžetu Opštine Bar. Svi objekti koji se nađu na Opštinskom zemljištu mimo ovog Programa smatraće se protivpravnim zauzimanjem zemljišta”, kazao je Vido Dabanović iz Sekretarijata za imovinu i zastupanje.

Od dana javnog nadmetanja obaveza je prvorangiranih da u roku od osam dana zaključe ugovor o zakupu zemljišta, a svi oni koji ne zaključe ugovor ili nijesu ostvarili pravo na licitaciji, obavezni su da uklone objekte sa lokacija.

(barinfo.me)

Portal Analitika