TV / Film

KOVAČEVIĆ: "Dojč caffe" je sitkom o Podgorici i svima koji u njoj žive

Sitkom "Dojč caffe" novi je televizijski poduhvat kojeg se prihvatila mlada crnogorska kuća Natenane Production u saradnji sa Goratonom, a čija premijera se očekuje u novembru na Televiziji Crne Gore.
KOVAČEVIĆ: "Dojč caffe" je sitkom o Podgorici i svima koji u njoj žive
Portal AnalitikaIzvor

Projekat je ozvaničen prije dva dana, nakon što su ugovor potpisali glumac i producent Dušan Kovačević, u ime Natenane Production, i Rade Vojvodić isped Javnog servisa.

0702dule1Kovačević za Portal Analitika kaže da je riječ o prepoznatljivoj TV formi - komediji situacije i mentaliteta, koji nosi autentičan naziv, a nastao je izvorno u Podgorici.

- Snimanje počinje 15. aprila i trajaće dva mjeseca. Emitovanje epizoda biće u novembru, na TVCG, koja je koproducent projekta - navodi on i dodaje da je u producentskom timu i Ratko Jovanović ispred Goratona.

Ovaj sitkom imaće bitnu razliku u odnosu na one koje imamo priliku da pogledamo na brojnim domaćim i stranim TV kanalima.

- Lokacija snimanja je Podgorica. Velikim dijelom to će biti u studiju, ali ćemo se bazirati i na eksterijerima više nego što je to uobičajeno za sitkom. Želimo da snimimo Podgoricu i to će biti svojevrsna promocija grada - ističe Kovačević.

Kada je riječ o glumačkoj ekipi, sagovornik Portala Analitika otkriva ko će se sve naći ispred kamera.

- Pored mene, to su Zoran Vujović i Milivoje Obradović. Tu su još i Ljubica Barać Vujović, Ivona Čović Jaćimović, Andrea Mugoša, Marko Janketić, ali i mnoge pozante ličnosti iz regiona, koje će se pojaviti u ulogama gostujućih zvijeda - glumci, pjevači, sportisti...

Pisanja scenarija, koji je možda i najznačajni dio svakog sitkoma, prihvatio se autor čije ime sve češće nalazimo kada se govori o savremenoj umjetničkoj sceni Podgorice, a i Crne Gore.

- Scenario potpisuje Stefan Bošković sa svojim timom, za koji samo mogu reći da ga čini pet odličnih scenarista - rekao je Kovačević.

K.J.

 
Portal Analitika