Košarka

Budućnost protiv Zadra za prekid loše serije

Košarkaši Budućnost Volija imaju priliku da prekinu seriju od četiri poraza. ’’Plavi’’ žele da se što prije vrate na pobjednički kolosjek, da se vrate u ritam koji ih je krasio tokom cijele sezone, i to će pokušati da ostvare protiv Zadra u ’’Morači’’. ABA liga je došla do 21. kola, crnogorski šampion juri 16. pobjedu, dok njihov naredni rival ima pet trijumfa manje.
Budućnost protiv Zadra za prekid loše serije
Portal AnalitikaIzvor

’’Jako važan meč protiv ekipe koja je jako nezgodna. Pokazali su to tokom ove sezone, u nekim mečevima su odigrali sjajno, pobijedili su Cedevitu u gostima. U seriji su dobrih rezultata iako su u prošlom kolu poraženi od Olimpije. Očekuje nas dobar meč iz prostog razloga jer smo izašli iz napornih putovanja. Treba da se vratimo na pobjednički kolosjek. Dobro ćemo se pripremiti i nastupićemo na način koji nas je krasio tokom cijele sezone, i koji će nas na kraju dovesti do pobjede’’, poručio je trener Budućnosti Igor Jovović.

Budućnost ima pobjedu više od Cedevite, dvije od Partizana, i do samog kraja očekuje nas interesantna borba za što bolji plasman pred plej-of.

’’Ne opterećujemo se previše tim stvarima. Ali, liga se bliži kraju, ima još samo šest mečeva, i nemamo neki sjajan raspored do kraja. Moramo da koristimo situacije, naročite ove u kojima smo favoriti da bilježimo pobjede i da pratimo šta se dešava na ostalim terenima. Imamo dosta otežavajućih okolnosti. Šehović i Vitkovac su cijele neđelje van stroja zbog povreda, a u međeuvremenu ih je pokosio i virus. Iz tog nekog kadrovskog ugla nijesmo u nekom raspoloženju. Siguran sam da ćemo imati dovoljno snage i energije da odigramo dobar meč, a nakon izlaska iz Eurokupa i više vremena za trening, kako bi samu završnicu ABA lige odigrali što bolje’’, katao je Jovović.

U prvom meču Budućnost je slavila 73:61, a i tradicija je na strani ’’plavih’’ – slavili su u pet posljednjih međusobnih duela. Meč se igra u subotu u ’’Morači’’ od 19 sati.

tabelaaba0602rasporedaba1cio0602
Portal Analitika