Ostalo

F1 ostaje na devet timova

Na prvoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Australije 15. marta, gotovo izvjesno će se naći samo devet timova.
F1 ostaje na devet timova
Portal AnalitikaIzvor

Ta vijest nije toliko iznenađujuća, pošto se zna kakve su probleme Marusja i Katerhem imali prošle sezone, ali su ti timovi pokušali da se spasu proteklih neđelja. Međutim, imovina Katerhema je stavljena na prodaju, pošto je tim u stečaju, dok je zahtjev Marusje da se takmiči u prošlogodišnjem bolidu odbijen.

Na sastanku Strateške grupe Formule 1 u Parizu, Marusja nije dobija jednoglasnu podršku koja je potrebna da bi tim mogao da koristi prošlogodišnje bolide. Ta odluka znači da je učešće Marusje u predstojećoj sezoni gotovo nemoguće, zato što ruski tim nema dovoljno vremena da napravi novi bolid i tako se vrati u Formulu 1. 

Prema izvještajima engleskih medija, manji timovi su bili ti kojima se nije svidio plan po kojem bi zbog povratka Marusje dobili manji dio u podjeli prihoda od komercijalnih prava. 

U ovom trenutku izvjesno je da će se na „Albert park“ naći sljedeći timovi: Mercedes, Red Bul, Vilijams, Ferari, Meklaren, Fors Indija, Toro Roso, Lotus i Zauber.

Portal Analitika