Društvo

Zaplijenjena akcizna roba vrijedna oko 13.600 eura

Službenici Uprave policije su juče, u saradnji sa službenicima Uprave carina, u akciji "Merlin“, koja se realizuje u kontinuitetu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije na tržištu prodaje akciznih roba –u naselju Dajbabe otkrili i oduzeli robu vrijednu oko 11.500 eura – cigarete u vrijednosti od oko 10.000 eura i alkoholno piće u vrijednosti od oko 1.500 eura.
Zaplijenjena akcizna roba vrijedna oko 13.600 eura
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, na tzv. Kamionskoj pijaci u Podgorici, u tri motorna vozila otkrivene su i zaplijenjene cigarete za koje se sumnja da su bile namijenjene daljoj prodaji, a čija je vrijednost 2.100 eura.

"Ukupna vrijednost akciznih roba koje su policijski i carinski juče zaplijenili je oko 13.600 eura“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je saopšteno, policiaj je juče po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, u naselju Dajbabe pretresla porodičneu kuću Ž.D, starog 50 godina.

"Pretresom je pronađeno i privremeno oduzeto 7.990 paklica raznih vrsta cigareta inostrane proizvodnje ukupne vrijednosti od 9.845 eura, kao i 250 flaša alkoholnog pića različitih proizvođača, takođe inostranih, ukupne vrijednosti od 1.509,40 eura“, saopšteno je iz Uprave policije.

Od Ž.D. je u policijskim prostorijama uzeta izjava o okolnostima pronalaska pomenute akcizne robe, a o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Cigarete i alkohol su preuzeli službenici Uprave carina, radi sprovođenja dalje zakonske procedure.

U vezi sa zaplijenjenim cigaretama vrijednosti od 2.100 eura na Kamionskoj pijaci, carinski službenici su protiv R.R, P.P. i N.M. iz Podgorice podnijeli prekršajne naloge i naplatili novčane kazne.

Portal Analitika