Region

Počuča: U Ukrajini se borim protiv vaskrslog fašizma (VIDEO)

Na "Jutjubu" je objavljen snimak u kojem nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije Radomir Počuča, za kojim je u Srbiji raspisana potjernica, poručuje da se u Ukrajini bori protiv "vaskrslog fašizma".
Počuča: U Ukrajini se borim protiv vaskrslog fašizma (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Na snimku, koji je objavljen juče, prikazani su Počuča i još jedan mladić, pod punom ratnom opremom, koji objašnjavaju razloge boravka u Ukrajini.

Počuča, nekadašnji novinar i voditelj, objašnjava da su veze Srbije i Rusije vjekovne, da su "ruska braća" pomogla srpskoj u ratu, i da je to dug.

"Naš dug je da pomognemo kada je loše ovdje u Novorusiji, kada je fašizam vaskrsnuo i da ratujemo protiv istog neprijatelja kao prije 70 godina", rekao je Počuča.

On bi, ukoliko se pojavi u zemlji, mogao da odgovara i na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Za njim je krajem novembra 2014. godine raspisana potjernica, jer se nije pojavio na suđenju za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "Žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka.

Naime, preko Fejsbuk profila marta prošle godine pozvao je navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu Republike u Beogradu obilježile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Izvor: novosti.rs

 

Portal Analitika