Košarka

''Plavi'' čekaju Zadar, JOVOVIĆ: Da prekinemo seriju poraza!

Košarkaši Budućnost Volija imaju priliku da prekinu seriju od četiri poraza. ’’Plavi’’ žele da se što prije vrate na pobjednički kolosjek, da se vrate u ritam koji ih je krasio tokom cijele sezone, i to će pokušati da ostvare protiv Zadra u ’’Morači’’. ABA liga je došla do 21. kola, crnogorski šampion juri 16. pobjedu, dok njihov naredni rival ima pet trijumfa manje.
''Plavi'' čekaju Zadar, JOVOVIĆ: Da prekinemo seriju poraza!
Portal AnalitikaIzvor

’’Jako važan meč protiv ekipe koja je jako nezgodna. Pokazali su to tokom ove sezone, u nekim mečevima su odigrali sjajno, pobijedili su Cedevitu u gostima. U seriji su dobrih rezultata iako su u prošlom kolu poraženi od Olimpije. Očekuje nas dobar meč iz prostog razloga jer smo izašli iz napornih putovanja. Treba da se vratimo na pobjednički kolosjek. Dobro ćemo se pripremiti i nastupićemo na način koji nas je krasio tokom cijele sezone, i koji će nas na kraju dovesti do pobjede’’, poručio je trener Budućnosti Igor Jovović.

Budućnost ima pobjedu više od Cedevite, dvije od Partizana, i do samog kraja očekuje nas interesantna borba za što bolji plasman pred plej-of.

’’Ne opterećujemo se previše tim stvarima. Ali, liga se bliži kraju, ima još samo šest mečeva, i nemamo neki sjajan raspored do kraja. Moramo da koristimo situacije, naročite ove u kojima smo favoriti da bilježimo pobjede i da pratimo šta se dešava na ostalim terenima. Imamo dosta otežavajućih okolnosti. Šehović i Vitkovac su cijele neđelje van stroja zbog povreda, a u međeuvremenu ih je pokosio i virus koji je i mene. Iz tog nekog kadrovskog ugla nijesmo u nekom raspoloženju. Siguran sam da ćemo imati dovoljno snage i energije da odigramo dobar meč, a nakon izlaska iz Eurokupa i više vremena za trening, kako bi samu završnicu ABA lige odigrali što bolje’’, katao je Jovović.

U prvom meču Budućnost je slavila 73:61, a i tradicija je na strani ’’plavih’’ – slavili su u pet posljednjih međusobnih duela. Pobjedu očekuje i Ivan Paunić.

’’Porazom od Mege smo došli u situaciju da više nemamo pravo na kiks. Želimo da zadržimo drugu poziciju, što nam je i bio cilj ove sezone. Mega je 35 minuta odigrala zonu, ali se sada okrećemo drugim mečevima koje moramo da pripremo što je moguće bolje. Vjerujem da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati meč, iako smo protekle neđelje bili bez Vitkovca, Šehovića i trenera Jovovića. Jako je važno da dobijemo Zadar u subotu’’, poručio je Paunić koji je takođe naglasio da je vrijeme da se prekine serija od četiri poraza.

’’Držimo se zajedno kao ekipa, moramo sjutra pokazatui kvalitet i da smo zasluženo na drugom mjestu. Moramo odigrati maksimalno ozbiljno i upisati nova dva boda. Radi se o ekipi koja igra dosta agresivno, imaju dosta slobode u napadu i moramo zaustaviti njihov kontranapad. To im cijele sezone donosi rezultat, ali vjerujem da ćemo uspjeti da ih zaustavimo i da ćemo slaviti’’, kazao je paunić.

Meč se igra u subotu u ’’Morači’’ od 19 sati.

tabelaaba0602rasporedaba1cio0602rasporedaba2cio0602
Portal Analitika