Rukomet

''Morača'' čeka Njemice, ADŽIĆ: Lajpcig jako dobra ekipa!

Poslije skoro tri mjeseca, dvorana ’’Morača’’ pozdraviće vicešampionke Evrope, rukometašice Budućnosti. Razlog više da tribine budu popunjene do posljednjeg mjesta je i sjajan start ’’plavih’’ u Glavnoj rundi Lige šampiona, trijumf u Volgograda kojim su izabranice Dragan Adžića najavile pohod na prvo mjesto u grupi.
''Morača'' čeka Njemice, ADŽIĆ: Lajpcig jako dobra ekipa!
Portal AnalitikaIzvor

Pred domaćom publikom rukometašice Budućnosti su uvijek favoriti, očekuje se da i u neđelju veče uknjiže novi trijumf, ali zadatak neće biti ni malo lak. Dolazi njemački Lajpcig, tim koji ove sezone igra odlično u elitnom takmičenju, tim koji je u prvom kolu savladao izuzetno jaki Vardar, tim koji u svojim redovima ima nekoliko igračica koje su obilježile prvi dio sezone.

’’Poslije skoro tri mjeseca igraćemo u ’’Morači’’ i sa nestrpljenjem čekamo duel sa Lajpcigom. Iako mnogi ne poznaju Lajpcig treba cijeniti njihove rezultate ove sezone u Ligi šampiona, po rezultatima su četvrta ekipa takmičenja. To dovoljno govori koliko su kvalitetni. U jako su dobroj formi jer su ove sezone odigrali 26 takmičarskih mečeva. To je najbolje osjetio Vardar. Nijesu odigrali kolo njemačkog prvenstva između dva meča Lige šampiona, već su se potpuno fokusirale na ovaj duel, a i dolaze dva dana ranije. Sve ekipe iz naše grupe su potpuno rasterećene rezultata, i tada su najopasnije i mogu da pruže najviše. Spremamo se uvijek za njihovo najbolje izdanje, od tri najbolja strijelca Lige šampiona dva su iz Lajpciga, Kudlač i Lang. Tu su i dva pivotmena koja su postigla zajedno koliko i treći najbolji strijelac Lige šampiona. Igraju atipično u svim segmentima igre, i to će biti veliko iskustvo za sve nas. Igraju kombinovanu odbranu 5+1, u napadu dominantni sa dva pivotmena. Puno stvari smo pripremali i na koje moramo naći rješenje u neđelju. Đevojke sjajno rade od početka sezone’’, poručio je trener Dragan Adžić dva dana uoči okršaja sa Njemicama.

Podsjećamo, Budućnost je prije neđelju dana preslišala Volgograd u gostima 25:18, dok je Lajpcig kao domaćin bio bolji od Vardara 26:23.

’’Volgograd je još nezgodniji i atipičniji na svoj način. Mada, po nekom načinu na koji igraju možda su i nezgodniji od Volgograda. Ali, veći kvalitet je na strani Volgograda, a to su pokazali protiv Njemica. Međutim, radili smo puno na pronalaženju rješenja za taj njihov način igre. U dobrom raspoloženju dočekujemo meč, i vjerujem da će đevojke odgovoriti na pravi način. Vjerujemo da ćemo biti na visini zadatka, i da ćemo neke segmente igre podići na još viši nivo’’, kazao je Adžić.

Utakmica u dvorani ’’Morača’’ igra se od 19 sati. U subotu igraće Vardar i Krim, a u neđelju Turinger i Volgograd.

tabelalsz0602rasporedlsz0602
Portal Analitika