Politika

PAVLOVIĆ: Vijesti objavile izmišljeni udbaški uradak

Potpredsjednik Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović, demanatovao je medijske spekulacije da je poslao mejl poslanicima PzP-a, u kojem predlaže da se pronađe nestranačka ličnost koja bi zamjenila lidera Fronta Miodraga Lekića.
PAVLOVIĆ: Vijesti objavile izmišljeni udbaški uradak
Portal AnalitikaIzvor

Pavlović je u saopštenju koji je dostavio Portalu Analitika, naveo da je namjera “medijskih reketaša da se DF što više oslabi, kako bi se otvorio opozicioni prostor za njihov novi partijski proizvod, koji vlasnici Vijesti ovih dana po treći put pokušavaju da naprave”.

- U najsvježijem nastavku svog višemjesečnog reketiranja PZP i DF, Vijesti su danas otišle korak dalje, i prešle su preko crvene linije elementarnih profesionalnih standarda. Sa prakse medijskog spletkarenja i zluradog tumačenja „pouzdanih informacija iz vrha DF“, vlasnici Vijesti su danas pribjegli objavljivanju potpuno izmišljenih udbaških uradaka, proizvedenih u kuhinji kriminalizovanog, režimskog ANB-a. PZP i DF su poslednjih mjeseci predmet intenzivne medijske obrade od strane koncerna Vijesti, čiji je cilj da se proizvedu i javno potenciraju nesaglasja unutar najjačeg, a mogu slobodno reći i jedinog nesumnjivoopozicionog subjekta na političkoj sceni. Namjera medijskih reketaša jeste da se DF što više oslabi, kako bi se otvorio opozicioni prostor za njihov novi partijski proizvod, koji vlasnici Vijesti ovih dana po treći put pokušavaju da naprave – navodi se u reagovanju koje je Pavlović dostavio Portalu Analitika.

Vijesti su danas objavile da je Pavlović poslao je mejl poslanicima Pokreta za promjene (PzP)  u kojem predlaže da se pronađe nestranačka ličnost koja bi zamjenila lidera Fronta Miodraga Lekića.

U mejlu koji je, navodno,  poslao Nebojši Medojeviću, Branku Raduloviću, Branki Bošnjak i Veljku Vasiljeviću, Pavlović predlaže  pronalaženje “građanskog intelektualca nespornog crnogorskog karaktera”.

Pavlović je istakao da je ova antiopoziciona aktivnost koncerna Vijesti finansijski dobro nagrađena od strane Đukanovićevog režima.

- U tom smislu, kao potpredsjednik PZP, gotovo da sam oguglao na sva ona stupidna umovanja režimskih analitičara, i na zlonamjerne interpretacije kuloarskih glasina, koje su minulih mjeseci osvitale na naslovnicama Vijesti.Međutim, današnji reketaški doprinos predstavlja radikalni novitet na koji sam dužan da reagujem. Jer su Vijesti , sa medijskog spletkarenja razno-raznim saznanjima od „izvora iz DF“, jutros prešle na direktno plasiranje fabrikovanih laži iz kuhinje kriminalnog ANB-a. Sa dubokimličnim razočaranjem konstatujem da su se ciljevi Službe tj.režima,na današnjoj naslovnici Vijesti, potpuno poklopili sa interesima vlasnika tog medijskog koncerna.Danas su se Služba i Vijesti, koristeći iste istražne metode, našli na istom političkom zadatku – navodi Pavlović  ističe da  “kao dugogodišnji novinar, i kao nekadašnji prijatelj i kolega, osjećam gorčinu zbog toga što, gledajući jutrošnju naslovnicu Vijesti, ja ne mogu da napravim razliku između tog nekada profesionalnog lista i svima znanog tabloida Informer”.

- Narednih dana ja ću, uz pomoć advokata, definisati zakonski način kako bih zaštitio sebe, PZP i DF od javnog blaćenja i udbaških podmetanja kojima sam izložen – poručio je funkcioner DF-a.

Portal Analitika