Protokol

Damjanović u Vašingtonu razgovarao sa Hojtom Jiom

Poslanik Socijalističke narodne partije Crne Gore i predsjednik Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Aleksandar Damjanović boravi u Vašingtonu i tom prilikom je u Stejt dipartmentu prazgovarao sa zamjenikom pomoćnika Državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Hojtom Brajanom Jiom.
Damjanović u Vašingtonu razgovarao sa Hojtom Jiom
Portal AnalitikaIzvor

- Sagovornici su razmijenili mišljenja o evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, poboljšanju regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana i potrebi stvaranja optimalnog i pouzdanog ambijenta za neophodne investicije - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

U njemu stoji da je Damjanović naglasio važnost usmjeravanja ka ispunjenju svih obaveza koje su neophodne kako bi Crna Gora nastavila putem jačanja vladavine prava, efikasnog sprovođenje reformi i implementacije zakona u narednom periodu.

- Postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih veza Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, kao i za dolazak američkih investitora, čime bi se dodatno unaprijedili dobri bilatelarni odnosi dvije zemlje, ali i ukupna regionalna saradnja - zaključio je Damjanović.

Portal Analitika