Društvo

Žabljačka sela dobila struju

Radnici Elektrodistribucije iz Žabljaka i Podgorice juče su osposobili dalekovode Žabljak-Bukovica i Žabljak-Ninkovići, pa je desetak sela na ta dva pravca dobilo struju, izvještava Radio Crne Gore.
Žabljačka sela dobila struju
Portal AnalitikaIzvor

No, u selima ima dosta oštećenja na niskonaponskim mrežama, pa su pojedina domaćinstva i dalje bez napajanja.

To je slučaj kod sela Mala Crna Gora na Durmitoru, koje je dobilo struju zahvaljujući ekipi električara. Oni su u to odsječeno selo stigli iz pravca Plužina, preko kanjona Sušice, pošto je od Žabljaka preko prevoja Štuoc nemoguće doći zbog nepristupačnog terena i opasnosti od lavina.

- U selu ima više polomljenih stubova, pa su dva domaćinstva i dalje bez struje. Mještani mole da im Elektrodistribucija iz Plužina pošalje jednog električara, a oni će sami podići stubove - kazao je za RCG mještanin Milan Tomčić.

Osmi dan bez struje su sela na dalekovodu Žabljak-Tepca kao i Šaranska sela kod mjesnog centra Njegovuđa i sva sela na Sinjajevini. Kako su najavili u Elektrodistribuciji Žabljak, danas će se raditi na sanaciji elektro-mreža na tom području.

Pored prekida u napajanju strujom, mještani durmitorskih sela bore se i sa neprohodnim putevima. U Komunalnom preduzeću na Žabljaku kažu da zbog stalnih padavina i mećave nema  još mogućnosti da se krene u čišćenje lokalnih puteva i da će to zavisiti od vremenskih prilika.

Prilazni putevi Žabljaku od Pljevalja i Šavnika su prohodni, kao i put od skijališta "Savin kuk".

Izvor: RTCG (rtcg.me)

Portal Analitika