Ostalo

SP: Rajheltu zlato u superveleslalomu

Austrijanac Hanes Rajhel osvojio je zlatnu medalju u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu alpskih skijaša u Biver Kriku.
SP: Rajheltu zlato u superveleslalomu
Portal AnalitikaIzvor

Rajhelt je do pobjede došao u vremenu minut, 15 sekundi i 68 stotinki. To je njegovo drugo odličje na šampionatima svijeta, nakon što je u istoj disciplini bio srebrni prije četiri godine u Garmiš-Partenkirhenu.

Iznenađenje je priredio Kanađanin Dastin Kuk, koji je sa 11 stotinki zaostatka osvojio srebrnu medalju. To je njegovo prvo odličje na šampionatima svijeta, a do sada nema plasman na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu. Francuz Adrien Teo bio je bronzani sa 24 stotinke slabijim vremenom za pobjednikom. Teo, koji ima dva trijumfa u Svjetskom kupu, u Biver Kriku osvojio je prvo odličje na šampiontima svijeta.

Norvežanin Kjetil Jansrud, vodeći u plasmanu superveleslaloma u Svjetskom kupu i Austrijanac Matijas Majer imali su četvrto vrijeme, dok je šesti bio Aksel Lun Svindal, koji ima dvije svjetske bronze u superveleslalomu (2009 i 2013). Amerikanac Ted Ligeti, koji je bio zlatni prije dvije godine u Šladmingu, nastup je završio na devetom mjestu.

Skijaši će takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Lejk Luisu nastaviti spustom u subotu. (Mina)

Portal Analitika