Košarka

EL: Zvezda promašila 19 trojki i izgubila od Žalgirisa!

Košarkaši Žalgirisa pobijedili su prepunoj Kombank Areni 70:68, Real razbio Barselonu 97:73, Olimpijakos bolji od CSKA 84:76, dok je Makabi nakon produžetka slavio na parketu Galatasaraja 97:94 u 6. kolu Top 16 faze Eurolige, prenose sportski portali.
EL: Zvezda promašila 19 trojki i izgubila od Žalgirisa!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nevjerovatan meč viđen je u Beogradu. Ne zbog njegovog kvaliteta već nestvarno lošeg procenta šuta domaće ekipe za tri poena. Ni jedan od 19 šuteva za tri nijesu pogodili izabranici Dejana Radonjića. Na kraju bi im jedna trojka donijela trijumf, ali je pokušaj sa velike distance Markusa Vilijamsa u posljednjoj sekundi bio neprecizan, pa bodovi zasluženo putuju za Kaunas.

Zvezda u odbrani nije imala rješenje za raspoloženog Andersona koji je ubacio 22 poena. U domaćem sastavu ubjedljivo najbolji bio je Boban Marjanović sa 17 poena i 10 skokova. Beograđani su ostali na jednoj pobjedi nakon pet šest kola i izgubili praktično sve šanse za plasman u četvrtfinale.

Real se poigravao sa Barselonom, pa u El Klasiku nije bilo neizvjesnosti. Briljirali su Serhio Rodrigez sa 23 i Rudi Fernandez sa poenom manje. U redovima blijedih Katalonaca sjajan je bio mladi Hrvat Mario Hezonja sa 22 poena.

Prvi poraz pretrpio je CSKA u Atini, a domaće je predvodio Spanulis sa 19 koševa. Gostima nije pomogao ni raspoloženi Miloš Teodosić sa 20 poena (pet trojki).

Sjajan meč odigrali su Galatasaraj i Makabi, a na kraju je nakon produžetka slavio gost. Meč je odlučila trojka Parga sa sirenom za kraj dodatnih pet minuta. Devin Smit sa 24 i Džeremi Pargo sa 17 istakli su se u ekipi iz Tel Aviva. Sjajan je bio u domaćem timu Zoran Erceg sa 29 koševa, ali je sa penala propustio priliku da u regularnom toku donese trijumf Galatasaraju.

Portal Analitika