Politika

Duško Knežević na Molitvenom doručku u Vašingtonu

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević sreo se u Vašingtonu sa kongresmenom Robertom Aderholtom, jednim od organizatora Nacionalnog Molitivenog doručka i članom Helsinškog komiteta, prenosi Atlas TV.
Duško Knežević na Molitvenom doručku u Vašingtonu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnjem Nacionalnom Molitvenom doručku koji je održan 63. put u Vašingtonu prisustvovalo je tri hiljade ljudi iz stotinu država, a u crnogorskoj delegaciji pored Kneževića, koji od 2008. učestvuje na ovom tradicionalnom okupljanju, su i predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić, ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović i poslanik SNP-a, Aleksandar Damjanović.

U Crnoj Gori je 2008. godine održan regionalni skup, pod patronatom Nacionalnog Molitvenog Doručka. Upravo su Alderholt i senator Džim Inhof bili gosti skupa kog je organizovala Atlas grupa u Budvi, pod nazivom “Unity in diversity - South European Gathering”.

Osim toga, na poziv Univerziteta Mediteran i Atlas Grupe, gost u Crnoj Gori i Srbiji 2009. godine,  bio je počasni direktor  religiozno političke organizacije, The Felowship Foundation, Daglas Kou. Ta organizacija je inače osnivač i organizator Nacionalnog Molitvenog Doručka.

Takođe, u maju 2012. održano je drugo regionalno okupljane u Crnoj Gori po uzoru na Nacionalni Molitveni Doručak pod nazivom IX godišnje okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope,  kojem je prisustvovalo više stotina učesnika iz Crne Gore, regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, a Atlas Grupa bila je i jedan od pokrovitelja ovog skupa u kom su učestvovali i predsjednici države i vlade, Filip Vujanović i Milo Đukanović.

Portal Analitika