Politika

Đukanović na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti

Predsjednik Vlade Milo Đukanović otputovaće sjutra u Minhen, gdje će učestvovati na 51. Konferenciji o bezbjednosti, na poziv predsjedavajućeg, ambasadora Volfganga Išingera. Glavne teme biće evropska bezbjednost u svijetlu krize u Ukrajini, situacija na Bliskom istoku i opasnosti od terorizma i drugih savremenih izazova, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
Đukanović na Minhenskoj konferenciji o bezbjednosti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Minhenska Konferencija je najznačajniji globalni bezbjednosni forum, koji okuplja državne zvaničnike iz cijelog svijeta, sadašnje i bivše šefove država, predsjednike vlada, ministre inostranih poslova i odbrane, visoke predstavnike međunarodnih organizacija, civilnog sektora i medija, i renomirane eksperte za aktuelna pitanja od zajedničkog interesa.

Ovaj prestižni skup u Minhenu biće prilika i za brojne susrete i prezentovanje stavova o kretanjima u Crnoj Gori i regionu, kao i o rezultatima u pregovaračkom procesu sa EU i ispunjavanju obaveza iz evroatlantske agende u susret očekivanom pozivu za članstvo u NATO do kraja ove godine.

U delegaciji Vlade Crne Gore je i ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić.

Portal Analitika