Zabava

Gitarista grupe Queen ulazi u politiku?

Brajan Mej, gitarista grupe Queen, razmišlja da se na sljedećim britanskim izborima kandiduje za nezavisnog poslanika, saopštio je njegov portparol.
Gitarista grupe Queen ulazi u politiku?
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Njegov agent Fil Sajms je rekao „da je Mej frustriran postojećim političkim sistemom koji konstantno iznevjerava povjerenje glasača“.

„Mej bi mogao da nastupi na izborima pod okriljem svog projekta nazvanog Kolektivna pristojnost. Kako i sam naziv kaže, cilj projekta je vraćanje kolektivne pristojnosti u naš život, posao i parlament“, dodao je Sajms.

Sam Mej je nedavno izjavio „kako je cilj Kolektivne pristojnosti da se otarasimo aktuelne vlade i ministara koji u parlamentu rade sve osim što zastupaju naše interese“.

Na svom sajtu Mej je nedavno napisao: „Vjerujem da u se parlametu trenutno nalaze neki čestiti ljudi koji zaslužuju da ostanu tu i u sljedećem mandatu. Kada to kažem, mislim na sve političke opcije, ne izdvajam nijednu posebno. Međutim, u parlamentu je trenutno i mnogo onih koje vodi sebičluk i lični interesi. Mislim da bismo njih morali da izbacimo kao korpu sa prljavim vešom. Treba nam više altruističnih, više moralnih i poštenijih političara, koji neće biti motivisani ličnom dobiti i koji neće mariti za boju svoje kravate dok pristupaju govornici“.

Brajan Mej je poznat kao aktivista za zaštitu životinja. Nedavno se u javnosti oštro protivio prijedlogu torijevaca da vrate lov na lisice.

Brajan Mej je trenutno na britanskoj turneji sa grupom Queen.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika