Fudbal

Radonjić: Moramo biti zadovoljni žrijebom

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić kazao je da je žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo mogao biti bolji, ali i puno gori.
Radonjić: Moramo biti zadovoljni žrijebom
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine igrati u prvoj grupi sa Češkom, Belgijom, Moldavijom, Letonijom i Maltom. Radonjić, koji je krajem decembra na klupi zamijenio Dušana Vlaisavljevića, smatra da je Crna Gora dobila "neku zlatnu sredinu".

"Teško je sada procijeniti snagu protivnika, jer će ovaj ciklus igrati potpuno nove ekipe i trebaće vremena da se stekne realan uvid u kvalitete svih selekcija. Svi će do početka kvalifikacija odigrati dosta prijateljskih utakmica, što će nam dati odgovore na mnoga pitanja. U svakom slučaju, moramo biti zadovoljni što smo iz prvog i drugog šešira dobili selekcije sa kojima se može igrati, a izbjegli smo i duga putovanja", kazao je Radonjić u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza.

On je naglasio da je raspored dobar i da je u suštini sve "u rukama crnogorske reprezentacije". Crna Gora će kvalifikacioni ciklus početi dvomečom sa Moldavijom.

Izabranici selektora Mojaša Radonjića biće domaćini prvog meča (15. juna), dok će drugi, 4. septembra, biti odigran u Moldaviji. Istog mjeseca crnogorska mlada selekcija dočekaće selekciju Malte. Prvu utakmicu sa nosiocem grupe Češkom igraće u gostima 13. oktobra, nakon čega će 13. novembra ugostiti Letoniju. Za 23. i 28. mart zakazana su gostovanja Malti i Belgiji, Crna Gora će 1. septembra ugostiti Češku, dok će pet dana kasnije biti gost Letonije. Kvalifikacije će završiti duelom sa Belgijom, 7. oktobra, pred svojim navijačima.

Baraž dueli planirani su za 7. i 15. novembar. Direktan plasman na šampionat izboriće pobjednici svih devet kvalifikacionih grupa. Najuspješnije četiri drugoplasirane selekcije igraće baraž, od kojih će dvije igrati na šampionatu. Nastup je obezbijedila Poljska, kao domaćin šampionata.

Portal Analitika