Zanimljivosti

Šest stvari koje nikada ne treba da uradite na radnom mjestu

Prvo i najvažnije pravilo je da se nikada ne smijete previše opustiti na radnom mjestu. Vaš dom je jedino mjesto gdje možete biti ono što jeste. Iako to možda izgleda teško, to je jedini način da budete uspješni i da vas shvate ozbiljno. Postoje stvari koje ni pod koju cijenu ne smijete raditi na radnom mjestu. Ono što radite je, zapravo, prava slika osobe kakva ste i morate biti oprezni kakvu sliku o sebi “predstavljate” drugima. Saznajte kojih to šest stvari nikada ne biste trebali raditi na radnom mjestu.
Šest stvari koje nikada ne treba da uradite na radnom mjestu
Portal AnalitikaIzvor

Ne pričajte preglasno i ne raspravljajte o svom ličnom životu sa  kolegama

Radna atmosfera u kancelariji mora biti prisutna cijelo vrijeme i preglasno pričanje nije dobrodošlo ni u kom slučaju. Ono će narušiti privatni prostor i niko u suštini ne želi da zna zbog čega galamite. Takođe, nikada nemojte raspravljati o svom privatnom životu sa kolegama. Imajte u vidu da svako ima pravo na lični život i da možda druge ne zanimaju vaši problem. Nikada nemojte miješati privatni život sa profesionalnim.

Pokušajte da ne ulazite u intimnu vezu sa kolegama, a pogotovo ne sa šefom

Ljubav na radnom mjestu može zakomplikovati mnogo toga i često se sve završi “neslavno”. Imajte u vidu da ćete mnogo vremena provoditi sa dotičnom osobom, kako na poslu, tako i van njega. Ako se desi da prekinete vezu, atmosfera na poslu bi mogla postati veoma neugodna, kako za vas dvoje, tako i za radne kolege.

Izbjegavajte fizički dodir

Možda ste po prirodi otvorena osoba pa volite da dodirnete kolegu dok mu nešto objašnjavate. Dodir se može protumačiti na razne načine, tako da bi najbolje bilo da se suzdržavate od bilo kakve vrste dodira, osim ako se ne radi o formalnom rukovanju.

Nikada ne konzumirajte alkohol

Ako je u pitanju zabava na poslu kad svi drugi piju alkohol, onda je u redu da i vi popijete čašicu, dvije. Bilo koji drugi razlog ne dolazi u obzir. Alkohol će uticati na vašu efikasnost na poslu te ćete imati problema sa šefom, ako vas uhvati. Takođe, nikada ne idite mamurni na posao i ne dozvolite da se osjetite na alkohol.

Ne stavljate neprimjerene slike po kancelariji i ne šalite se na račun drugih

Nikad ne “zbijajte” šale na račun  kolega, jer ćete sami sebi napraviti problem. Takođe, obratite pažnju na slike i citate koje kačite po kancelariji, jer nikada ne znate šta može uvrijediti kolege ili šefa. Što manje slika na stolu ili na zidu, to bolje po vas. Nemojte pretjerano personalizovati radni sto, jer u suštini, to je samo radno mjesto, a ne i vaš dom.

Vodite računa kako se oblačite

Činjenica je da se ljudi prema vama odnose na osnovu odjeće koju nosite. Na poslu uvijek budite besprijekorno obučeni. Nikada nemojte nositi odjeću koja previše pokazuje. Držite se pravila oblačenja propisanih radnim mjestom.

izvor:minimagazin.info

Portal Analitika