Politika

Zogović: Labudova politička pjesma Roćena pred put u penziju

Svjesni činjenice da ni sopstveno članstvo ne mogu ubijediti u ispravnost NATO integracija, članovi Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) su,na prijedlog šefa režima, za glavnog koordinatora za ubjeđivanje sopstvenog članstva delegirali Đukanovićevog oficira za vezu sa Istokom, Milana Roćena, kazao je funkcioner Demokratske narodne partije DNP Milun Zogović.
Zogović: Labudova politička pjesma Roćena pred put u penziju
Portal AnalitikaIzvor

Zogović je istakao da su privilegije jedini kurs koji Roćen drži decenijama.

On kaže da o deplasiranosti ideje priključenja NATO paktu i u DPS-u najbolje govori ovakvo kadrovsko rešenje, “više kao labudova politička pjesma Roćena pred put u penziju, nego kao stvarna namjera da se poveća procenat podrške NATO-u među članovima DPS-a”.

“Suočeni s tom realnošću i u samom DPS-u su digli ruke od zaludnog posla, s tim da temu tek toliko drže aktuelnom kako bi skretali  pažnju sa stvarnih socijalnih problema, koji opterećuju građane. I DPS-u je napokon jasno da je kontinuirano davanje prioritetnog značaja tom pitanju obično niskobudžetno politikanstvo, kojim ne mogu zamajavati čak ni sopstveno članstvo, a kamoli ostale građane”, naglasio je Zogović.

Prema njegovim riječima, crnogorskom društvu moraju biti prioritet ekonomske teme i poboljšanje životnog standarda građana, a ne vojni savezi i ratne mašinerije.

"Politika vojne neutralnosti, mirnog i korektnog recipročnog odnosa sa svima, najbolja je za Crnu Goru, što su prepoznali i sami građani. Čak ni napadne promotivne kampanje priučenih NATO promotera, za koje su bespoštedno arčene desetine miliona eura poreskih obveznika, nijesu uspjele značajnije povećati procenat onih, koji su za učlanjenje Crne Gore u taj vojni savez, u koji nas, uzgred rečeno, zvanično još niko nije ni pozvao. A što se tiče pomenutog koordinatora za ubjeđivanje članova DPS-a u ispravnost ideje priključenja NATO paktu, možda je negovo poimanje NATO-a, kao mašinerije, bilo i presudno za prihvatanje ove uloge, jer je opštepoznato da se radi o poznavaocu građevinskih mašina i kamiona”, zaključio je Zogović.

Portal Analitika