Politika

DANILOVIĆ: Pozdravljam spremnost SDP-a da razgovara o prelaznoj vladi

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kazao je u razgovoru za Pobjedu da pozdravlja spremnost Socijaldemokratske partije da razgovara sa opozicijom o vladi nacionalnog jedinstva.
DANILOVIĆ: Pozdravljam spremnost SDP-a da razgovara o prelaznoj vladi
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je naglasio da će sa SDP-om pregovarati svi lideri opozicije koji su potpisali Lekićevu inicijativu o vladi nacionalnog jedinstva.

- Najvažnije je da je SDP pokazala spremnost da se razgovara oko inicijative u kojoj se nudi podjela odgovornosti u mogućojprelaznoj vladi nacionalnog jedinstva iako opozicija nije dužna da nosi breme koje je prije svega proizveo DPS – rekao je Danilović Pobjedi.

On je istakao da treba sačekati sastanak sa “djelovima vladajuće koalicije na kojima će biti pojašnjeno šta je njihov stav”.

- Po nama, prelazna vlada nacionalnog jedinstva bi imala tri ključna cilja: stabilizacija socijalno-ekonomskih prilika, priprema poštenih izbora kroz potpunu implementaciju zakonodavstva kao i vladavina prava kroz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je Danilović za Pobjedu.

Govoreći o NATO i EU integracijama kao ključnom preduslovu SDP-a, Danilović je kazao da prelazna vlada ne može štetiti nijednom od ta dva procesa koje je započela aktuelna Vlada.

- Zašto bi nam smetalo izjašnjavanje na referendumu kada će , to od nas tražiti i međunarodna zajednica. Ne vidim zašto bi nam to smetalo i sa prelaznom vladom - naveo je Danilović.

Portal Analitika